Vejle kulübünü satın alan Türk-Alman iş insanı sahtekar mı?

12.01.2024 - 17:28 | Son Güncellenme: 12.01.2024 - 20:57

Danimarka'nın köklü kulüplerinden Vejle Boldklub'u satın alan Türk iş adamı hakkında dikkat çeken spekülasyonlar ortaya atıldı.

Vejle kulübünü satın alan Türk-Alman iş insanı sahtekar mı?

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

Geçtiğimiz hafta Danimarka’dan gelen bir haber dikkatleri ülkenin önemli kulüplerinden Vejle Boldklub’un üzerine çekti. Almanya kökenli Türk iş insanı olduğu söylenen Çağdaş Şenyürek isimli gizemli bir zenginin Vejle Boldklub'un hisselerinin en az yüzde 91'inin satın almak üzere olduğu açıklandı. 

Güvenilirliği sarsıldı

Ancak yapılan araştırmalarda, Danimarka'nın en ikonik futbol kulüplerinden birini devralmak için uğraşan bu kişinin güvenilirliği konusunda ciddi şüpheler ortaya çıkarttı.

Dev bankada operasyon uzmanlığı yaptı

Türk-Alman iş insanı 59 yaşındaki Çağdaş Şenyürek’in son haftalarda birçok haberde Alman bankacılık devi Deutsche Bank'ta uzun bir geçmişe sahip başarılı bir iş insanı olduğu yazıldı. Danimarka’da Bold.dk'ye verdiği röportajda Çağdaş Şenyürek, özellikle iyi eğitimli ve gerçek hesap uzmanı olduğunu ve bankanın Operasyon Başkanlığı görevi dahil Deutsche Bank'ta 25 yıl çalıştığını bu sürenin bir bölümünün bankanın Hong Kong'daki şubesinde gerçekleştiğini ifade etti.

İlgini Çekebilir
Dursun Özbek'ten Ali Koç'a gönderme: "1 saniye kalamaz"
Habere Git

7 yıl yöneticilik yaptı

Danimarka yayın organı B.T.'nin edindiği bilgiye göre, Vejle Boldklub'un satın alınmasıyla ilgili olarak Çağdas Şenyürek, kulübe 7 yıl boyunca bankanın Hong Kong şubesinde 100'ün üzerinde çalışanıyla yöneticilik yaptığını öne sürdü.

Hiçbir kayıt bulunamadı

Ama gazetenin yaptığı araştırmalarda büyük bir soru işareti belirdi. Çünkü ne Almanya'da ne de Hong Kong'da Deutsche Bank'ın iletişim departmanında çalışan hiç kimsenin Çağdaş Şenyürek'in banka ile ilişkisinden haberi olmadığı ortaya çıktı. Hatta Çağdaş Şenyürek'in Hong Kong'da çalıştığı banka kaynaklarınca kesin olarak reddediliyor. Banka, B.T.'ye, bu kişinin Hong Kong'daki Deutsche Bank için çalıştığını gösteren hiçbir kayıt bulunmadığını açıkladı.

Yapılan araştırmalar ortaya belirsizlik koydu

Diğer yandan yapılan araştırmalar Çağdaş Şenyürek'in eğitim durumuyla ilgili de birçok belirsizlik olduğunu ortaya koyuyor. Röportajlarında Şenyürek doktora yaptığını felsefe alanında 1990'lı yıllarda Kiel'deki ünlü Christian-Albrechts-Universitesi’nde profesör olarak çalıştığını ifade ediyor. Almanya'nın kuzeyinde bulunan Kiel şehirdeki üniversite ile temasa geçen B.T. gazetesi, Çağdaş Şenyürek’in ne doktora yaptığı ne de profesör olarak çalıştığına dair bir bilgiye rastlanmadığını yazdı. Gazete üniversite iç veri tabanlarında Çağdaş Şenyürek'in aradığında sonuç alınamadığını ve fakültedeki profesörlerin Türk- Alman kökenli Şenyürek hakkında hiçbir şey hatırlamadığını da belirtti. 

Profilindeki çoğu bilgiyi sildi

Üniversitenin basın biriminden B.T.'ye yapılan bilgilendirmede, "Ön incelemeler sonrasında Çağdaş Senyürek'in Felsefe Fakültesi'nde doktora veya profesörlük aldığına dair bilgiye rastlanmamıştır” denildi. Bütün bu haberlerin ardından şimdi Çağdaş Şenyürek’in kendi geçmişiyle ilgili neler söyleyeceği merak konusu oldu. B.T.'nin edindiği bilgiye göre Vejle Boldklub yönetimi de kulübün gelecekteki sahibi hakkında da benzer incelemelerde bulundu. B.T. ayrıca kulübün Almanya ve Türkiye'ye Çağdaş Şenyürek'in geçmişini araştırmak üzere kulüp görevlilerini yolladığını yazdı. Gazeteye göre araştırma yapan görevliler benzer usulsüzlüklerle karşılaştılar. Anlaşmanın henüz imzalanmamış olmasının da bu nedenle olduğu belirtiliyor. Vejle kulübü yetkilileri B.T. gazetesinin konuyla ilgili sorularına ise şu anda cevap vermekten kaçındılar. Vejle Boldklub'dan yapılan yazılı açıklamada, "Genel olarak Vejle Boldklub, olası yeni bir sahiplik konusunda üzerine düşeni yapacaktır. Bu süreçte kulüp herhangi bir yorumda bulunmayacak" denildi B.T. gazetesi Çağdaş Şenyürek’in bu konuda kendisine yazılı olarak yönelttikleri sorulara verdiği kısa cevapta “tüm belgelere sahibim” dediğini ancak iddialara belge ile yanıt veremeyerek “gazeteyi dava edeceğim” dediğini açıkladı. Çağdaş Şenyürek’in Linked In profilindeki çoğu bilginin de silindiği görüldü.

Senin için hazırladığımız haberler