Vedat İnceefe: "Oyuncularımla gurur duyuyorum"

07.09.2019 - 01:45 | Son Güncellenme: 06.09.2019 - 22:57

21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Eleme Turu 3. Grup maçında U21 Milli Takımımız, konuk ettiği İngiltere'ye 3-2 mağlup oldu.

Karşılaşmanın ardından A Spor'a konuşan teknik direktör Vedat İnceefe'nin açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Detaylarda kaybediyoruz. Ama oyuncularımla gurur duyuyorum. İngiltere'nin hepsi iyi oyuncular. İki takımı da tebrik ediyorum. Ama içeride dedim onlara bizim dediklerimize biraz kulak assınlar. Sıkıştığınız zaman topa vurun gidin önemli değil. Ravil 16 yaşında. Hepsi pırlanta gibi çocuklar. Bunların hepsi iyi bir yerlere gelecek. Türk futboluna damga vuracak oyuncular. Seçerken de öyle seçiyoruz. İnşallah A Milli Takıma 4-5 tane oyuncu veririz. Çünkü grupta bir iddiamız kalmadı. En azından galip geliriz diye düşündük, olmadı. Hayırlısı olsun. Biz görevimize devam edeceğiz.

Cemal de aynı şekilde işler iyi giderken top biz de kalsın diye uğraştı. Ama alttan oyuncular geliyor. Transferi açamayan takımların oynattığı bir PTT ve Süper Lig değil herkesin oynattığı 2. ligde de oynatılan genç nesile şans verilmesi diye düşünüyorum.

Metehan Güçlü vardı. Takımı ile son 1 ayda problem yaşadı. Forvet hattında sıkıntımız var. Arkadan gelecek oyuncu da var. Ama dediğin gibi diğer mevkilere göre sıkıntı. Yetiştirmek lazım, yapmak lazım ve bunlara önem vermek lazım. Artık futbolcuların tek mevkisi kalmadı. Mert Müldür stoper oynuyor, sağ tarafta oynuyor. Ama dediğin gibi yetiştirilme tarzı. Almanya'da oyuncular mevkide oynuyor. İşte Murat var sağ bek oynuyor, sağ açık oynuyor, sol açık oynuyor. İşler kötüye gidince altyapıdan çıkan oyuncular değerli oldu. İnşallah başarırız. Umudumuzu kırarsak yandık. Umudumuzu kırmadan bu arkadaşları hep beraber bir yerlere taşımamız lazım.

 

Senin için hazırladığımız haberler