Galatasaray'ın Matias Vecino transferi neden iptal edildi? Perde arkası...

12.09.2023 - 21:04 | Son Güncellenme: 12.09.2023 - 21:33

Galatasaray, UEFA'ya liste bildirilen son gün öncesi Lazio'dan Matias Vecino'yu renklerine bağlamak isterken transfer iptal edildi. İtalyanlar ise neden olmadığını duyurdu.

Galatasaray'ın Matias Vecino transferi neden iptal edildi? Perde arkası...

AJANSSPOR HABER

Galatasaray'da Matias Vecino transferinin iptal olma sebepleri hala merak konusu olmaya devam ediliyor. Lazio ile anlaşma sağlanmasından sonra taraftarın yoğun tepkisiyle karşı karşıya kalan Cim Bom, oyuncu ile görüşmeleri sonlandırarak  Davinson Sanchez ve Tanguy Ndombele'yi kadrosuna katmıştı. İtalyanlar ise Vecino transferinin  neden olmadığını duyurdular.

Alacağı maaş belli olmuştu

Galatasaray, Matias Vecino transferi için Lazio ile prensip anlaşmasına varmıştı. İddia edilenlere göre Galatasaray, Vecino için Lazio'ya 3.5 milyon euro ödeyecekti. Oyuncuya ise 3 yıl için toplamda 7.5 milyon euroluk ödeme yapılacaktı. Cim Bom'un anlaşma sağladığı haberleri ile birlikte taraftar yoğun tepki vermeye başladı. 

Yerine Ndombele alındı

Transferin son anda iptal olmasının ardından Galatasaray, Tanguy Ndombele'yi transfer etti. Yıldız oyuncu İstanbul'a gelmeden lisansıı çıkartılıp UEFA listesine de eklenmişti.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ı bezdirdi, lisansı askıya alınacak!
Habere Git

Taraftar tepki yağdırdı

Galatasaray'a Vecino transferi olacağı haberleri çıkmasından sonra taraftarlar sosyal medyada dünya gündemine girdi. Sarı-Kırmızılı taraftarlar Venico'yu İstemiyoruz paylaşımı rekoru kırdılar. 2 saat içinde 200 bine yakın tweet atılarak orta saha oyuncusunu istemediklerini dile getirdiler.

Il Messaggero, Matias Vecino'nun transferinin yatma sebebini duyurdu. Verilen haberde; Lazio'da Matias Vecino için kaotik birkaç gün oldu. Uruguaylı orta saha oyuncusu başkentten ayrılmaya bir adım kalmıştı. Galatasaray onun bir sonraki adresi gibi görünüyordu. Ancak en güzel anda pazarlık bozuldu ve sonunda Vecino, Maurizio Sarri'nin rehberliğinde Lazio'da kaldı.

Anlaşma sağlanmıştı

Galatasaray, Inter'in eski orta saha oyuncusu için her şeyin bittiğini resmen doğruladı. Bunu açıklayan İstanbul kulübünün başkan yardımcısıydı ve Sofyan Amrabat'ın da yakın olduğunu ekledi. Vecino'nun Lazio'da kalma kararı esasen Maurizio Sarri'ye bağlıydı. İkili, Galatasaray ile görüşmelerin son aşamasına gelindiğinde belirleyici bir görüşme yaptı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray istedi, Başakşehir bırakmadı!
Habere Git

Vecino Türkiye'yi istedi

Haberin detaylarında yer alan bilgilere göre; Roma kaynakları, ayrılmakta ısrar edenin Matias Vecino olduğunu duyurdu. Sezon başında üç kez yedek kalması onu hayal kırıklığına uğratmıştı. Vecino yeni sezonda hiç ilk 11'de başlamadı. İşte bu yüzden sahada önemli bir yere sahip olacağı Türkiye'ye gitmeyi isteyerek kabul etti. Ayrıca ve her şeyden önce kenara itildiğini hissetti. 

Sarri, oynama garantisi verdi

Milliyet'in derlediği haberde;  ''Lazio iki yeni orta saha oyuncusu aldı: Nicolò Rovella ve Matteo Guendouzi. Sarri'nin üzerine büyük oynamaya niyetli olduğu iki oyuncu. Peki ya Vecino? Üç Serie A maçında, eski Inter oyuncusu iki kez yedek olarak oynadı. İki maçta 60 dakika süre alabildi. Geçen sezonun kahramanı olan bir oyuncu için çok az. Bu nedenle ayrılma kararı aldı ama Sarri her şeyi engelledi. Sarri, Matias'a durumu açıkladı. Ona oynama garantisi verdi ve güven aşıladı. Vecino, Sarri'den çok daha fazlasını bekliyor.'' ifadeleri yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler