Ve Zorbay Küçük'ün babası suskunluğunu bozdu! 'Oğlum...'

18.02.2021 - 18:25 | Son Güncellenme: 18.02.2021 - 18:43

Alanyaspor - Galatasaray maçının hakemi Zorbay Küçük daha karşılaşma oynanmadan gündem oldu. Galatasaray Futbol Okulu'ndan ayrılan Zorbay Küçük'ün babası Feyzullah Küçük ilk kez konuştu. Baba Küçük, oğlu Zorbay Küçük'le ilgili önemli açıklamalar yaptı. Zorbay Küçük hangi takımda oynadı, Zorbay Küçük ile babası Feyzullah Küçük görüşüyor mu? Detaylar haberimizde...

Ve Zorbay Küçük'ün babası suskunluğunu bozdu! 'Oğlum...'

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig hakemlerinden Zorbay Küçük, özellikle büyük kulüplerin maçlarına atandığında tartışma konusu oluyor. Sosyal medyada mutlaka trend topic listesine giriyor. Tıpkı bu hafta Alanyaspor-Galatasaray maçına verildikten sonra olduğu gibi... Babası eski futbolcu Feyzullah Küçük'ün Galatasaray Futbol Okulu'nda çalışıyor olması yaklaşık 1 yıldır sosyal medyada speküle edildi. Önceleri Küçük'ün Galatasaray altyapısında çalıştığı iddiaları ortaya atıldı, bu yüzden de Zorbay Küçük'ün Galatasaray maçlarına atanması tartışmalara neden oldu.

Oysaki Feyzullah Küçük Galatasaray altyapısıda değil, Galatasaray'ın adını verdiği Büyükçekmece'deki futbol okulunda çalışıyordu... Daha da önemlisi Feyzullah Küçük ailevi nedenlerden dolayı oğluyla ne görüşüyor ne de konuşuyor. Bunu da önceki aylarda ilk kez Ajansspor yazmıştı. Ancak tartışmalar kesilmediği için bir kez daha Feyzullah Küçük ile görüştük. Yaşanan tartışmalardan rahatsızlığını belirten Küçük, herkesin başarısızlığını hakemlere bağladığını söyledi.

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Feyzullah Küçük, "Galatasaray'la ilgili gündeme gelen konudan ben de rahatsızlık duyuyorum. Ben, Galatasaray altyapısında çalışmıyorum. Büyükçekmece Galatasaray Futbol Okulu'nun sahibiydim fakat Zorbay Küçük'e gelen tepkiler ve pandemi nedeniyle 2020 yılının Ağustos ayında futbol okulunu devrettim. Bu hafta Zorbay Küçük, Alanyaspor-Galatasaray maçında görev alacak. Yine sosyal medyada bu konuyla ilgili iddialar vardı. 'Zorbay da babası Feyzullah da Galatasaraylı diye yazalar' oldu. Bu iddialar beni çok rahatsız ediyor." dedi. 

'Ben Adanasporluyum'

'Hangi takımlısınız?' sorusuna baba Küçük, "1972 yılından beri Adanasporluyum. Oynadığım dönemlerde rakibim kim olursa olsun rakibimdir. Zorbay Küçük ile görüşmediğim için hangi takımı tutuyor, hangi renklerden hoşlanıyor bunu bilmiyorum." cevabını verdi.

Zorbay Küçük hangi takımın altyapında oynadı?

Zorbay Küçük'ün kısa bir dönem Adanaspor altyapısında oynadığını söyleyen Küçük, "Zorbay Küçük kısa bir dönem Adanaspor altyapısında oynadı fakat sonrasında akademik kariyerine ve hakemlik hayatına devam etti. Zorbay ile görüşmüyorum bunun da sebebi ailesel sorunlarımız, aile içi meseleler. Fakat bir gerçek var; o benim oğlum, ben de onun babasıyım." diye konuştu. 

'Zorbay'ın maçlarını izleyemiyorum'

Yaşanan tartışmalardan rahatsızlığını belirten Feyzullah Küçük, herkesin başarısızlığını hakemlere bağladığını söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

"Hakemlerin de insan olduğunu düşünmemiz gerekiyor. Hakemler bilerek hata yapmadıktan sonra sorun yok. Hakemler hakkında ön yargılı davrandığımız için bu durum ilk başta başkan ve teknik heyetten başlıyor. Türkiye'de yenilen takımın yöneticileri ve hocaları hakemleri konuşuyor. Türkiye'de yöneticiler ve hocalar 'Kötü oynadık, oyuncularımız gol kaçırdı' demiyor... Bunu söylemek zor mu? Türkiye'de verilen penaltıların %90'ı İngiltere'de es geçiliyor, verilmiyor. Türkiye'de futbol oynanmıyor, top oynanıyor. Bana göre sadece futbolun beşiği İngiltere'de futbol oynanıyor. 

Zorbay'ın maçlarını heyecandan canlı olarak izlemiyorum. Kendim, 30 bin kişinin önünde futbol oynarken heyecanlanmıyordum fakat şu anda Zorbay'ın maçlarını izlerken heyecanlandığım için sadece bu maçların özetlerini seyrediyorum. Oğlumun ve diğer hakem kardeşlerimizin Allah gönlüne göre versin, Allah emeklerini boşa çıkarmasın. Türkiye olarak futbolda üçüncü dünya ülkesi durumundayız. Hakemlerimiz kendini geliştirme imkanı bulsun. Hakemlerimizi seyredelim; bilerek mi hata yapıyorlar yoksa bilmeyerek mi hata yapıyorlar bunu gözlemleyelim. Ülkemizde her olumsuz durumda hakemleri konuşuyoruz. Bir gün de 'aferin' diyelim. Bir yönetici de çıksın desin ki; 'Bu hafta hakemleri eleştirmeyeceğiz, bu hafta hakemi konuşmayacağız' Türkiye'de futbolun kötü oynanmasında sadece hakemler mi etken? Türkiye Ligi'ni takip etmiyorum; İngiltere Ligi'ni takip ediyorum. Artık Galatasaray Futbol Okulu'nda görev almayacağım, Galatasaray Futbol Okulu'nda takım çalıştırmayacağım. Bulunduğum semtte 15-20 tane gelecek vadeden çocuğa özel eğitim vereceğim."

Senin için hazırladığımız haberler