Ve CAS resmen açıkladı! Galatasaray...

15.02.2019 - 14:42 | Son Güncellenme: 15.02.2019 - 17:42

Ve CAS resmen açıkladı! Galatasaray...

Son dakika haberine göre CAS, Galatasaray'la ilgili kararını açıkladı. UEFA, Galatasaray'la yaptığı 4 yıllık anlaşmayı yeniden inceleme kararı almıştı. Ancak sarı kırmızılılar bu durumu Uluslarası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşımıştı. Ve sonunda CAS'tan açıklama geldi. Galatasaray ceza aldı mı? İşte detaylar...

Mustafa Cengiz'den müjde!

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, GS TV'de katıldığı yayında CAS'a yaptıkları başvurunun lehlerine sonuçlandığını açıkladı. 

Galatasaray, UEFA'dan men cezası alacak mı?

Öte yandan Mustafa Cengiz'in açıklamalar yaptığı esnada CAS'tan da resmi açıklama geldi.

İşte CAS'ın Galatasaray'la ilgili yaptığı açıklama!

Galatasaray, UEFA ile imzaladığı yapılandırma anlaşmasının UEFA Finansal Kontrol Organı Yargı Dairesi tarafından yeniden incelenmek üzere UEFA Finansal Kontrol Organı Soruşturma Dairesi'ne gönderilmesi konusunda haklı bulundu ve Avrupa'dan men tehlikesi ortadan kalktı.

Konuyla ilgili görevlendirilen hakemin raporuna göre Yargı Dairesi'nin bu kararı zamansız bir şekilde alındı. 

Böyle bir kararın bir önceki açıklamadan sonra 10 gün içinde verilmesi gerektiği ancak buna uyulmadığı bildirildi. 

İşte CAS açıklaması!

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Galatasaray Kulübünün, UEFA ile olan yapılandırma anlaşmasının devam etmesine yönelik itirazının kabul edildiğini bildirdi.

CAS'tan yapılan açıklamada, sarı-kırmızılı kulübün 15 Ekim 2018'de yapılandırma anlaşmasının devam etmesine yönelik başvurusunun incelendiği ve talebin kabul edildiği kaydedildi.

UEFA, 5 Ekim 2018 tarihinde Galatasaray Kulübü ile yapılan anlaşmayı UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) Araştırma Komisyonuna geri göndererek uzlaşma anlaşmasının tekrar incelenmesine ve soruşturmanın devamına karar vermişti.

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz de bugün yaptığı açıklamada, CAS'a yaptıkları itirazın kabul edildiğini ve UEFA ile olan yapılandırma anlaşmasının süreceğini ifade etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler