Ve Bundesliga'da da tarih belli oldu

06.05.2020 - 17:13 | Son Güncellenme: 06.05.2020 - 17:13

Koronavirüs salgını sebebiyle ara verilen Almanya Bundesliga'da karşılaşmaların ne zaman oynanacağı belli oldu. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in 16 Eyaletin Başbakanı ile yaptığı toplantı sonuçlandı. Peki Almanya Bundesliga maçları ne zaman oynanacak? Seyircili mi olacak? İşte detaylar...

Ve Bundesliga'da da tarih belli oldu

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in 16 Eyaletin Başbakanı ile yaptığı ve tüm Avrupa tarafından merakla beklenen toplantı sonuçlandı.

Hüseyin Özkök-Ajansspor Haber

Bir yandan ülkedeki gevşemelerin ne şekilde olacağının kararlaştırılması diğer yandan da Bundesliga’nın seyircisiz olarak yeniden başlaması için yeşil ışık yakılıp yapılmayacağının ortaya çıkması beklenen önemli toplantı sonrası basın toplantısı düzenleyen Merkel, Bundesliga’nın Mayıs ayının ikinci yarısında hazırlanan önlemlere uymak şartıyla başlayacağını kararı ise DFL’nin alacağını açıkladı.

Bu kararla birlikte daha önce açık havada yapılması yasaklanan spor antrenmanları ve bireysel spor çalışmaları da serbest bırakıldı. Böylece Bundesliga kulüpleri yarından itibaren takım halinde antrenmanlara başlayabilecekler.

Bundesliga ne zaman başlayacak?

Henüz liglerin hangi tarihte başlayacağı net olarak bilinmese dahi Mayıs'ın 2. haftasından itibaren maçların oynanmasına izin verildi. Almanya Futbol Federasyonu liglerin başlangıç tarihini kısa süre içerisinde ilan edecek.

Bundesliga'da maçların 15 Mayıs veya 22 Mayıs'ta yeniden başlaması bekleniyor.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler