Varisler, TFF'den 1 milyon lira istiyor

02.09.2020 - 11:12 | Son Güncellenme: 02.09.2020 - 11:12

Federasyonda uzun süre görev yapan ve 2013 yılında hayatını kaybeden Orhan Saka'nın varisleri, TFF'den neden tazminat istedi? İşte detaylar...

Varisler, TFF'den 1 milyon lira istiyor

AJANSSPOR-HABER

Uzun yıllar Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) yöneticilik yapan ve 2013'te vefat eden Orhan Saka'nın varisleri 1 milyon 10 bin lira tazminat tabelinde bulunuyor.

TFF Denetleme Kurulu'nun verdiği raporda yer alan bilgiye Saka'nın varisleri, Orhan Saka'nın aleyhine açılan davalar nedeniyle kişilik haklarına saldırı yapıldığı iddiasıyla 1 milyon lira manevi tazminat talebinde bulundu.

Varisler ayrıca Saka'nın hastalığa yakalanması ve tedavi masrafları ve destekten yoksun kalması nedeniyle de 10 bin lira maddi tazminat istiyor. 4 yıl önce açılan dava henüz sonuçlanmadı. TFF, mali tablolarında bu tutarın karşılığını ayırdı.

Beşiktaş yönetiminde de yer aldı

Kansere yenik düşerek 2017'de hayata vedan eden Saka, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyeliği ve başkanlığı görevlerini yürüttü. Bir dönem Beşiktaş Kulübü'nde yöneticilik de yapan Saka, 1992-2000 arasında TFF Yönetim Kurulu Üyeliği, 2000-2004 yılları arasında ise TFF Başkanvekilliği yaptı.

TFF Başkanlığı yaptığı dönemde Yıldırım Demirören'in danışmanlığını da yapan Orhan Saka'nın adı hem Riva'da bir salona verildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın İstinye'deki Orhan Saka Amatörler Evi de Saka'nın adını taşıyan bir diğer yapı.

Öte yandan Saka dahil, çeşitli nedenlerle TFF aleyhine açılan davalarda toplam 6.7 milyon liralık tazminat talebi bulunuyor.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler