VAR Kayıtları Açıklandı! Sivasspor'dan Rıza Çalımbay Açıklama Yaptı

03.01.2023 - 16:43 | Son Güncellenme: 03.01.2023 - 19:48

TFF, Sivasspor - Galatasaray maçında iptal edilen gol pozisyonunda VAR kayıtlarını açıkladı. Önemli hakem hatalarının tespit edilmesinden sonra Rıza Çalımbay konuştu.

VAR Kayıtları Açıklandı! Sivasspor'dan Rıza Çalımbay Açıklama Yaptı

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Sivasspor ile Galatasaray arasında oynanan maça hakemlerin verdiği gol iptali pozisyonu karşılaşmaya damga vurdu. Nizami golün iptal edilmesinin ardından birçok kulüp TFF'den açıklama bekledi. TFF, bir ilki gerçekleştirerek VAR kayıtlarını açıkladı. Yapılan açıklamadan sonra Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay yayıncı kuruluş canlı yayınında konuştu.

Sivasspor'un iptal edilen golünde VAR konuşmaları

VAR: "Erkan, Sivaslı futbolcu topa dokunmuyor ama Nelsson'u itiyor"

Erkan Özdamar: "Evet abi, çok net. Robin Yalçın, Nelsson'a temas ediyor. Ofsayt var mı peki bana onu söyleyin"

VAR: "Evet, ofsayt var"

"Bu Sivasspor'a yapılmış bir haksızlık"

Bein Sports canlı yayınına bağlanan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Biz kenarda pozisyonu gördük. Bunları konuşmaya gerek yok. Golün neden sayılmayacağını bilen biri varsa söylesin dedik. Bu Sivasspor'a yapılmış bir haksızlık. Göz göre göre puanımız gidiyor" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
TFF, VAR kayıtlarını açıkladı! Erkan Özdamar ve Özgüç Türkalp...
Habere Git

"Yazık çok yazık"

Çalımbya, "Şu maç bizi buraya Konya'ya eksik getirdi. Gerginlikten dolayı iki oyuncum cezalı duruma düştü. Eksik kadroyla geldi. Her şey konuşuyor ama Sivasspor'un hakkı gidiyor. Belki maçı kazanacağız. Puan ve puanlarımız gidiyor. Yazık çok yazık" şeklinde konuştu.

MHK açıkladı! O hakeme bundan sonra maç yok

Merkez Hakem Kurulu (MHK), önemli hatalarda bulunan hakemler hakkında karar verdi. Yapılan açıklamaya, "Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş. - Beşiktaş A.Ş., Demir Grup Sivasspor – Galatasaray A.Ş. maçlarının hakemleri ve Demir Grup Sivaspor-Galatasaray A.Ş. maçının VAR hakemi ile ilgili olarak Merkez Hakem Kurulu gerekli incelemelerini gerçekleştirmiştir" denilerek başlandı.

MHK, "Demir Grup Sivasspor-Galatasaray A.Ş. maçında ofsayt gerekçesiyle golün iptal edildiği, bu kararın hatalı bir karar olduğu, ayrıca Gaziantep FK A.Ş. – Beşiktaş A.Ş. maçının hakeminin, VAR hakeminin izleme önerisine rağmen ihlali yapan oyuncuyu ihraç etmeyerek “önemli hakem hatası” yaptıkları tespit edilmiştir" şeklinde açıklamaya devam etti.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe taraftarına şok! Galatasaray derbisinde cezalı duruma düştüler
Habere Git

Hakemler hakkında verilen karar ise "Demir Grup Sivasspor- Galatasaray A.Ş. maçının VAR hakemine bundan sonra görev verilmeyeceğini, söz konusu iki maçın hakemlerine ise uzun süre görev verilmeyeceğini kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız" ifadeleri ile açıklandı.

Senin için hazırladığımız haberler