Imoco Volley - Vakıfbank 1-3 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

22.05.2022 - 21:23 | Son Güncellenme: 23.05.2022 - 01:00

Son Dünya, Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası şampiyonu VakıfBank, Şampiyonlar Ligi'nde Imoco'yu 3-1'lık skorla mağlup ederek bu sezonki 5. kupasını kazandı.

 Imoco Volley - Vakıfbank 1-3 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

Imoco Volley'i 3-1 ile geçen VakıfBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde 5. kez şampiyon oldu ve kupayı en çok kazanan takım oldu. VakıfBank, kazandığı 4 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası, 5 CEV Şampiyonlar Ligi, 1 CEV Challenge Cup ve 1 CEV Top Teams kupasıyla "Türkiye’nin milletlerarası alanda en çok kupa kazanan takımı" pozisyonunda yer almayı sürdürdü. 

Vakıfbank sezonu 5 kupayla kapattı 

Sarı-siyahlı takım sezonun geri kalan bölümünde FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası, AXA Sigorta Kupa Voley, Spor Toto Şampiyonlar Kupası ve Misli.com Sultanlar Ligi'nde şampiyon olma başarısı göstermiş oldu.

Gabi: İnanılmaz bir şey başardık

Şampiyonluğun ardından konuşan Gabi: "Çok zor bir sezondu. Çok zor anlar yaşadık, çok fazla geri dönüş yaptık. İnanılmaz bir şey başardık, bunları hak ettik. 5 kupa kazandık. Şu anda duygu doluyum."
 

Imoco Volley: 1 - VakıfBank: 3

Salon: Stozice

Hakemler: Ivaylo Ivanov (Bulgaristan), Jan Krticka (Çekya)

Imoco Volley: Egonu, Sylla, De Kruijf, Wolosz, Plummer, Floie (De Gennaro, Gennari, Caravello, Vuckhova, Courtney)

VakıfBank: Cansu Özbay, Bartsch-Hackley, Zehra Güneş, Haak, Guimaraes, Ogbogu (Ayça Aykaç, Tuba Şenoğlu, Meryem Boz, Buket Gülübay)

Setler: 22-25, 21-25, 25-23, 21-25

Süre: 123 dakika (30, 29, 30, 34)

Türk seyircilerle daha iyi oynuyoruz

Bu sezon beş kupayla tamamlayan şampiyon hoca Guidetti: "Burada gerçekten bugün bile Türk seyirciler vardı. Türkiye'de de salonlarımız doluyor. Onlar geldikçe biz daha iyi oynuyoruz. Onların bu ilgisi bizi çok mutlu ediyor. Sadece 4 gün tatil var, onu da İtalya'da ailemle geçirmeyi planlıyorum."

Gecemiz gündüzümüz yok

Şampiyonluğu çok çalışmaya bağlayan Kübra Akman: "Gerçekten çok mutluyuz. Bizim gündüzümüz gecemiz yok. Bu sezonki 5 kupa da buna bağlanabilir."

Türkiye'ye de bu yakışırdı

Zehra Güneş: "Hedefimize ulaştığımız için çok mutluyuz. 5 kupayı da almak gurur veriyor. Önce Kadınlar Boks Şampiyonası, sonra Efes'in şampiyonluğu, şimdi de biz. Türkiye'ye de bu yakışırdı."
 

Milli Takımda da aynısını yapmalıyız

Melis Gürkaynak: "Çok mutluyuz. Bu sezonki hedeflerimizi gerçekleştirdik. Bugün çok rahat bir uyku çekeceğiz. Burada oynayan arkadaşların hepsi Milli takıma giderek orada da aynı performansı gösterecek."
 

Senin için hazırladığımız haberler