Uyanış ve ders

04.08.2024 - 00:24 | Son Güncellenme: 04.08.2024 - 00:28

Ajansspor köşe yazarlarından Ayhan Şensoy, Turkcell Süper Kupa mücadelesinde Beşiktaş'ın Galatasaray’ı 5-0 yendiği maçı değerlendirdi. İşte detaylar...

Uyanış ve ders

AYHAN ŞENSOY - AJANSSPOR

Süper Kupayı kazanan üzerinden değerlendirecek olursak; 3 sezondur taraftarını hayal kırıklığına uğratan Beşiktaş için adeta uyanış maçı oldu. Bunda ilk dakikada gelen golün etkisi büyük.

Beşiktaş oyun aklını 3 katı arttırmış

Geçen sezon rakibinden 46 puan fark yiyen siyah beyazlılar, Gabriel, Immobile ve Rafa Silva'nın gelişiyle oyun aklını 3 katı arttırmış. Geçen sezondan en büyük fark buydu. Orta sahada buna Gedson'un dinamizmi de eklenince Beşiktaş rakibini pas hatasına zorladı.

Galatasaray en çok pas hatası yaptığı maçı oynadı

Galatasaray, Okan Buruk döneminde en çok pas hatası yaptığı maçı oynadı. Torreira dahi takım arkadaşlarına uydu. İlk yarıda Masuaku - Semih Kılıçsoy kanadı Ziyech ile Kaan Ayhan'a büyük üstünlük sağlarken, Galatasaray'ı soldan hücum etmeye zorladı. Ancak tüm oyuncuların fiziksel ve mental açıdan hazır olmaması Galatasaray'ın etkisiz kalmasına neden oldu.

Beşiktaş, Nelsson'un kırmızı kart görmesiyle farka gitti

Okan Buruk'un ikinci yarıda yaptığı hem oyuncu hem sistem değişikliği de sahaya olumlu yansımadı. Fiziksel açıdan daha hazır olan ve kupayı daha çok isteyen Beşiktaş, maçın en kötü performansını gösteren Nelsson'un kırmızı kart görmesiyle farka gitti.

Mustafa Hekimoğlu yönetime, "Forvet almayın" mesajını verdi

Nelsson'un atıldığı pozisyonunun kahramanı Mustafa Hekimoğlu, Raul vari gol vuruşuyla yönetime, "Forvet almayın" mesajını verdi. Arda Güler'den sonra beni en çok heyecanlandıran yerli oyuncu. Icardi, Immobile ve En Nesyri kadar izlemeye değer bir forvet. Beşiktaş yeni sezona 5-0'lık süper kupa zaferiyle girecek.

Şampiyonlar ligi play-off turu öncesi güzel bir ders oldu

Camia ve taraftarı heyecanlandırdığı kesin. Galatasaray için durum sağ bek ya da 8 numara eksikliği nedeniyle açıklanacak gibi değil. Şampiyonlar ligi play-off turu öncesi güzel bir ders oldu. Şaman öğretisine göre ders öğrenene kadar devam eder. Okan Buruk ve oyuncuların öğrenip öğrenmediğini zaman gösterecek.

Senin için hazırladığımız haberler