Sinisa Mihajlovic hayatını kaybetti

16.12.2022 - 17:12 | Son Güncellenme: 16.12.2022 - 18:28

Sırp teknik direktör Sinisa Mihajlovic uzun zamandır mücadele ettiği lösemi hastalığına yenik düştü. İtalyan basını Mihajlovic'in hayatını kaybettiğini duyurdu

Sinisa Mihajlovic hayatını kaybetti

Sırp teknik direktör Sinisa Mihajlovic uzun zamandır mücadele ettiği lösemi hastalığı sebebiyle hayatını kaybetti. 

Savaşmaya hazırım demişti

Mihajlovic Mart ayında yeniden lösemi hastalığına yakalandığını açıklamıştı. Mihajlovic, "Lösemi geri döndü. Önümüzdeki hafta hastaneye yatmam gerekecek. Savaşmaya hazırım" dedi.

Hastalığı tekrarladı

Sırbistan'ın futbol efsanelerinden olan Mihajlovic, 2020 eylül ayında koronavirüsü (Covid-19) atlatmış, öncesinde ise lösemi tedavisi görmüş ve bu hastalığı da yenmişti. Ancak sinsi hastalık tekrar etti. 

Futbol ve teknik direktörlük kariyerini İtalya'da yaşadı

Roma, Lazio ve Inter'in eski defans oyuncusu, ardından Bologna, Catania, Fiorentina, Sırbistan, Sampdoria, Milan, Torino ve yine Bologna'nın teknik direktörü Sinisa Mihajlovic 53 yaşındaydı. 

Sinisa Mihajlovic kimdir?

 Sinisa Mihajlovic futbolcu olarak 1998 FIFA Dünya Kupası ve 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası turnuvalarında oynadı ve Sırbistan ve Karadağ (Yugoslavya) milli takımı için 9 gol attı. Fiorentina'nın  ve Sampdoria'nın teknik direktörlüğünü yaptı. 

2019'da lösemi olduğunu açıkladı

2015 yaz transfer döneminde AC Milan'ın teknik direktörü oldu ve 2016 Yaz döneminde Torino FC takımının başına geçti. Mihajlovic, ilk kez Temmuz 2019'da lösemi hastası olduğunu açıklamış ve yaklaşık bir yıllık tedavi sürecinin ardından 2020'de iyileşmişti.

Senin için hazırladığımız haberler