Üniversiteler online mı olacak, okullar açılacak mı? Bakan Koca'dan açıklama

29.07.2020 - 18:37 | Son Güncellenme: 29.07.2020 - 18:37

Üniversiteler online mı olacak, okullar açılacak mı? Sağlık Bakanı Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, okullar açılacak mı online mı olacak gibi sorulara cevap verdi. Pek çok öğrenci üniversiteler açılacak mı şeklinde araştırmalarını sürdürüyordu. İşte tüm detaylar…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından soruları yanıtladı. Öğrenci ve velilerin merak konusu olan ‘Okullar açılacak mı, online eğitim mi olacak’ konusu da konuşuldu. Vatandaşlar, 'Üniversiteler online mı olacak açılacak mı' araştırmalarını sıklaştırmıştı. İşte üniversite ve okulların açılmasıyla ilgili yapılan değerlendirmeler...

OKULLAR AÇILACAK MI ONLINE EĞİTİM Mİ OLACAK? ÜNİVERSİTELER...

Bilim Kurulu toplantısnın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu.  İşte bakanın okulların açılmasıyla ilgili açıklamaları:

Okulların açılmasıyla ilgili geçen toplantıda ifade etmiştim, açılma takvimini  Bakanımız  olarak açıkladılar. Bu takvimde eğitim başlamış olacak. Ama bu eğitim uzaktan, hibrit veya karma eğitim tarzında mı olacağı bu konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte Bilim Kurulumuzun yetkili arkadaşları çalışıyorlar.

İller bazında salgınla ilgili farklılık söz konusu ise o illere özel farklı yaklaşımlar da devreye girebilir. Burada önemli olan eğitimin 31 Ağustos'ta başlayacak olması. Ama bu eğitimin uzaktan, bölgesel olarak farklı şekilde mi bunu da önümüzdeki bir iki hafta içerisinde açıklaması daha net yapılmış olur.

Alınabilecek tedbirler de netleştiriliyor. Bir sınıfta bir öğrencinin pozitif olduğunu düşünün. Pozitif olan vaka tespitinde o okulda ne gibi tedbir alınmalı. Temas ettiği çocuklarla ilgili neler yapılmalı? Karantina veya izolasyon kimlere uygulanmalı? Kimlere test yapılmalı? Önceden ateş dahil olmak üzere birtakım tedbirler alınmalı mı, hangi safhada alınmalı, bunlar da detaylandırılıyor, bilgilendirme yapılmış olacak.

 

 

Senin için hazırladığımız haberler