UNICS Kazan - Bahçeşehir Koleji maçında hakem hatası

08.10.2020 - 15:54 | Son Güncellenme: 08.10.2020 - 16:15

Bahçeşehir Koleji'nin UNICS Kazan'a 89-88 kaybettiği 7DAYS EuroCup maçında hakem hatası olduğu ortaya çıktı.

7DAYS EuroCup'ta Bahçeşehir Koleji'nin hakem mağduru olduğu ortaya çıktı.

Kırmızı Ejderhalar'ın deplasmanda UNICS Kazan ile oynadıkları ve 89-88 kaybettikleri A Grubu ikinci maçının son çeyreğinde hakem hatasının yapıldığı bildirildi. Euroleague Basketball'dan yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: 

"Dördüncü çeyrekte, maçın bitimine 27.3 saniye kalmışken, Bahçeşehir Koleji sporcusu Alex Perez, topu oyun sahası içerisinde kontrol etmiş, ardından da potaya giderek maçın sonuna 18.0 saniye kala iki saylık bir atış denemesinde bulunmuştur. Son 16.8 saniyeye girilirken top potaya temas etmiş, şut saati yenilenmemiş ve maç saatinde son 14.3 saniyeye girildiğinde Bahçeşehir Koleji sporcusu Rıdvan Öncel hücum ribaundunu almıştır. Bu durum, kurallara aykırıdır; çünkü top potaya değdikten sonra Bahçeşehir Koleji topun kontrolünü yeniden ele geçirdiği için Şut Saat Operatörü, şut saatini yeniden 14 saniyeye sıfırlamalıydı."

Bu pozisyondan sonra hücum sırası UNICS Kazan'a geçmiş ve Jamar Smith'in bitime 3.1 saniye kala attığı basketle mücadele Rusya temsilcisinin 89-88'lik galibiyetiyle sonuçlanmıştı. 

 

Senin için hazırladığımız haberler