Türkiye - Galler Maçı Sonrası Umut Nayir Konuştu

20.06.2023 - 00:14 | Son Güncellenme: 20.06.2023 - 00:24

EURO 2024 Elemeleri'nde Galler'i 2-0 mağlup eden Türkiye A Milli Futbol Takımı'mızda Umut Nayir, maç sonu değerlendirmelerde bulundu. İşte tüm detaylar

Türkiye - Galler Maçı Sonrası Umut Nayir Konuştu

AJANSSPOR - HABER

A Milli Takım, EURO 2024 Elemeleri’ndeki 4. maçında ağırladığı Galler’i 2 golle devirdi. Samsun’da 27 yıl sonra resmi maça çıkan ay yıldızlılar Umut Nayir ve Arda Güler’in golleri ile zafere uzanarak 9 puana çıktı.

Karşılaşma sonrası milli takımın ilk golünü atan Umut Nayir ile kalece Mert Günok açıklamalarda bulundu.

"Korktum kaleci çıkaracak ama gol oldu"

 İlk golü iptal edilmesine rağmen pes etmediklerini ifade eden Umut Nayir,"Umut olabildik. Arda ve ben oyuna girdik, skoru değiştirdik. 2-3 dakika önce gol attım, iptal oldu. Sevindik ama kuralları da biliyoruz. Golü atınca telafi ettim. Ceza sahası içinde iyi yaptığım şeyler. Barış çok iyi ortaladı ve ben de iyi vurdum. Korktum kaleci çıkaracak ama gol oldu." dedi.

"Çıkarmasam belki o kafa vuruşunu yapamayacaktım"

Burun kırıklığından dolayı maske taktığını ancak maskeyi çıkardıktan sonra daha rahat ettiğini ifade eden Nayir, "Takım olarak Ümraniye'de iyi geçmedi ama benim için iyi bir sezon oldu. Küçük bir kırık vardı burnumda. Maskeyle deneyim dedim ama nefesimi kesiyordu o yüzden çıkardım. Çıkarmasam belki o kafa vuruşunu yapamayacaktım." dedi.

Mert Günok: "Yolu yarıladık"

A Milli Takım'ın kalecisi Mert Günok ise maç sonu şu ifadeleri kullandı:

"Zor bir maç olacaktı. İptal olan gollerimiz, sonra oyunun hakimiyeti bizde oldu. Böyle maçlar tehlikeli maçlar. Avrupa Şampiyonası'na gitme yolunda bu maçı kazanmak istiyorduk ve kazandık. Maçlar oynanmadan kazanılmıyor. Bu maçın ne kadar önemli olduğunu biliyorduk. Arkadaşlarımızla oturduk konuştuk. Yolu yarıladık. Şimdi Türkiye'de oynayacağımız maçlar da var, onlardan da galip gelmek istiyoruz. Strese girecek bir durum yoktu. Oyun bizim hakimiyetimizdeydi. Nitekim Umut ve Arda golleri attı. Onları da tebrik ediyorum buradan. "

Senin için hazırladığımız haberler