Ümraniyespor-Gençlerbirliği: 1-1 (Maç sonucu-yazılı özet)

14.01.2024 - 20:26 | Son Güncellenme: 14.01.2024 - 21:42

Trendyol 1. Lig'in 18. haftasında Ümraniyespor, Ümraniye Belediyesi Şehir Stadı'nda karşılaştığı Gençlerbirliği ile berabere kaldı. İşte detaylar...

Ümraniyespor-Gençlerbirliği: 1-1 (Maç sonucu-yazılı özet)

AJANSSPOR-HABER

Trendyol 1. Lig'in 18. haftasında Gençlerbirliği, 1-0 öne geçtiği karşılaşmada Ümraniye Belediyesi Şehir Stadı'nda karşılaştığı Ümraniyespor ile 1-1 berabere kaldı.

Başkent ekibinin golünü karşılaşmanın 32. dakikasında Mustapha Yatabare'nin asistinde Amilton kaydetti.

Amilton'un 4. golü

Bu sezon Gençlerbirliği ile 13 maça çıkan Brezilyalı futbolcu Amilton 4 gol ve 2 asistlik performans sergiledi.

Mustafa Eser attı, beraberlik geldi

Ümraniyespor'un beraberlik golünü ise 79. dakikada Cosgun Diniyev'in asistinde Mustafa Eser attı.

Bu sonuçla Gençlerbirliği 28 puanla sekizinci, Ümraniyespor ise 23 puanla dokuzuncu sırada yer aldı.

Maçtan dakikalar

8. dakikada Muhammed’in pasında topla buluşan Yatabare’nin ceza sahası içi sol çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Abdülsamet gole izin vermedi.
20. dakikada Emre Demir’in sol taraftan pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Bouali’nin sert vuruşunda meşin yuvarlak üst kale direğine çarparak oyun alanına geri döndü.
32. dakikada Yasin Güreler’in sol taraftan ortasında Yatabare’nin kafasından seken meşin yuvarlağı Amilton, kafa vuruşu ile filelere gönderdi. 0-1
45. dakikada Emre Demir’in sol kanattan yer ortasında herkesi geçen meşin yuvarlak Popov’un önünde kaldı. Bu oyuncunun ceza sahası çizgisi üzeri sağ çaprazdan yaptığı vuruşta top az farkla üstten auta gitti.
65. dakikada Yatabare’nin karşı karşıya pozisyonda çektiği şutu kaleci çeldi. Pozisyonun devamında Kayode’nin sert şutunda kaleci Abdülsamet, sol kale direğinin dibinde yaptığı müdahale ile golü engelledi.
70. dakikada Sıraçhan’ın ceza yayı üzerinden yaptığı vuruşta top az farkla üstten auta gitti.
79. dakikada sol taraftan Diniyev'in kullandığı köşe atışında altı pas çizgisi ö

Maçtan detaylar

Hakemler: Furkan Aksuoğlu, Hüsnü Emre Çelimli, Mahmut Gülle
Ümraniyespor: Abdulsamed Damlu, Popov (Cofie dk. 58), Cavare, Mustafa Eser, Hasan Ayaroğlu, İlhami Siraçhan Nas (Muhammed Mert dk. 86), Diniyev, Serkan Göksu (Onur Ayık dk. 58), Uğur Kaan Yıldız, Emre Demir (Atalay Babacan dk. 73), Bouali (Melih Okutan dk. 73)
Yedekler: Übeyd Adıyaman, Yusuf Saitoğlu, Batuhan Arıcı, Beren Küçükbaşarık, Emre Kaplan
Teknik Direktör: Mustafa Gürsel
Gençlerbirliği: Orkun Özdemir, Nzaba, Yiğit Efe Demir, Alperen Babacan, Yasin Güreler (Aosman dk. 90), Akabueze, Ensar emaloğlu, Muhammed Ertürk, Amilton (Oğuzhan Berber dk. 83), Kayode (Rodrigues dk. 75), Yatabare
Yedekler: Ertuğrul Çetin, Atalay Gökçe, Erdal Öztürk, Halit Yılmaz, Özgür Çek, Melih Bostan
Teknik Direktör: Sinan Kaloğlu
Goller: Amilton (dk. 32) (Gençlerbirliği), Mustafa Eser (dk. 79) (Ümraniyespor)
Sarı kartlar: Dimitri Cavare, Strahil Popov, Cofie (Ümraniyespor), Orkun Özdemir (Gençlerbirliği)

Mustafa Gürsel: “Kazanamasak da 1 puan aldığımız için mutluyuz”

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ümraniyespor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, “İkinci yarının ilk maçıydı. Kendi sahamızda oynadığımız için kazanarak başlamak istiyorduk. Gençlerbirliği, bu ligin iyi takımlarından bir tanesi. Kendi açımızdan mücadeleye iyi de başladık. Fakat hakemin üst üste gösterdiği sarı kartlardan oyuncularım etkilendi. Daha sonra golü yedik ve geriye düştük. Rakibimiz tecrübeli oyunculardan kurulu bir takım. Yaptığımız hataları iyi değerlendirebilen bir oyuncu topluluğuna sahipler. İkinci yarıda kurduğumuz baskı ile golü bulduk fakat devamını getiremedik. Bugün evimizde kazanamasak da 1 puan aldığımız için mutluyuz. Bundan sonra da alacağımız puanlarla ligi daha iyi yerlerde bitirmek istiyoruz. Oyuncularımı gösterdikleri performanstan dolayı tebrik ediyorum. Gençlerbirliği’ne de kalan maçlar için başarılar diliyorum” diye konuştu.

Sinan Kaloğlu: “Arkamızda 2 puan bıraktığımız için üzgünüz”

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu ise, “Müsabakada çok fazla gol pozisyonu vardı. 18 kez rakip kaleyi yokladık. Rakibimize sadece karambolden birkaç pozisyon verdik. Ligin çok pas yapan takımlarından bir tanesi ile karşılaşmamıza rağmen sahada iyi mücadele ettik. 1-0 dan sonra yakaladığımız pozisyonları gole çevirmemiz gerekiyordu. Bugün 3 puan almak için geldik. Arkamızda 2 puan bıraktığımız için üzgünüz. Futbolcularımla gurur duyuyorum.

Takım içerisinde bir belirsizlik var. Döndüğümüz zaman başkanımız ile görüşeceğim. Bu oyuncu grubu her şeyi hak ediyor. Bu hikayenin sonucu iyi bitecek diye düşünüyorum. Cezalı ve sakat oyuncularımız var. Bu sene daha yukarılara oynuyoruz. Play-off hattını hedefleyerek sahaya çıkıyoruz. Ekibe takviyede yapamadık. Camianın bir an önce kenetlenip bu takıma sahip çıkması gerekiyor. Ama sezonu güzel bir şekilde bitirmek için elimizden geleni yapacağız. Ümraniyespor’u da göstermiş oldukları performanstan dolayı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler