Ümraniyespor'dan MHK'ya Çağrı! Burak Şeker Atamasından Endişeliyiz

05.05.2023 - 12:51 | Son Güncellenme: 05.05.2023 - 13:03

Süper Lig'de Sivasspor ile karşılaşacak olan Ümraniyespor, maça Burak Şeker'in atanmasından sonra MHK'ya çağrı yaparak, "Endişeliyiz" dedi. Detaylar...

Ümraniyespor'dan MHK'ya Çağrı! Burak Şeker Atamasından Endişeliyiz

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Ümraniyespor ile Sivasspor karşı karşıya gelecek. Ligde düşme hattında mücadele eden Ümraniye, karşılaşma öncesi maça atanan Burak Şeker hakkında bir açıklama yayınladı. Kulüp, Merkez Hakem Kurulu (MHK) yetkililerine çağrıda bulunarak "Endişeliyiz" dedi.

"Kayseri maçında hata yapan Burak Şeker Sivas maçına atandı"

"Endişeliyiz" başlıklı açıklamaya, "Spor Toto Süper Lig 9. haftasında Y. Kayserispor'a karşı oynadığımız müsabakada fahiş bir hatası nedeniyle 2 puan kaybettiğimiz hakem Burak Şeker'in, bizim adımıza sezonun en önemli müsabakalarından biri olan 33. hafta Sivasspor karşılaşmamıza atanması bizi fazlasıyla şaşırtmış ve endişelendirmiştir" ifadeleri ila başlandı.

"Yapay zeka sistemi arkasına saklanılması hakkaniyetli değildir"

Yazının devamında, "Aleyhimize hata yapan hakemlerin tekrar tekrar maçlarımıza atanması, yapay zeka sistemi arkasına saklanılması hakkaniyetli değildir. İlgili hakem Y. Kayserispor müsabakamız sonrası sadece 3 Süper Lig maçı yönetmiş ve tekrar kulübümüzün bir maçına atanmıştır" denildi.

İlgini Çekebilir
"Aday olursa Büyükekşi'yi desteklemeyeceğim"
Habere Git

"Benzer senaryo Ümit Öztürk ile yaşandı"

Ümraniyespor'un yayınladığı açıklamada, "Benzer bir senaryo hakem Ümit Öztürk ile yaşanmış; Öztürk, 6. hafta Gaziantep müsabakamızda alakasız bir penaltı ile bizi 2 puandan etmiş, daha sonra Türkiye Kupası son 16 turu Trabzonspor müsabakamıza atanmış ve tekrar alakasız bir penaltı çalmıştır. Dahası, o maçın VAR hakemi olarak görev yapan Avdülkadir Bitigen, 4 gün sonra ligde Fenerbahçe oynadığımız 20. hafta maçının orta hakemi olmuş ve çok kötü bir maç performansı sergilemiştir" ifadeleri yer aldı.

"Yaşadığımız hakem hataları ligde konumumuzu tayin etmiştir"

Açıklamaya şu şekilde devam edildi: "Hakem hatalarının sürekli tekrar etmesi, futbolun adaletini zedelemekte ve güvenirliğini sorgulanır hale getirmektedir. Yaşadığımız hakem hataları bizi derinden sarsıp ligde konumumuzu tayin etmiştir"

"MHK yetkililerini göreve davet ediyoruz"

Son olarak ise "Ümraniyespor, ligde kalma mücadelesinde sonuna kadar savaşmaya kararlıdır ve takımımıza olan inancımız tamdır. Ancak ligin sonuna geldiğimiz bu dönemde hakem atamalarının daha adil ve dengeli bir şekilde yapılması için acil önlemler alınması gerekmektedir. MHK yetkililerini göreve davet ediyoruz" denildi.

İlgini Çekebilir
Hamit, Avcı'yı getirdi, Büyükekşi veto etti! İşte Riva'da yaşananlar
Habere Git

Ümraniye'nin itiraz ettiği penaltı pozisyonu

Ümraniyespor'un, açıklamanın başında Burak Şeker'in hatasının olduğunu iddia ettiği pozisyonda Kayserisporlu Kemen'in ceza yayı üzerinden çektiği şutta top Ümraniyesporlu Oğuz Gürbulak'a çarptı. Bunun üzerine hakem Şeker, topa elle müdahale yapıldığı gerekçesiyle beyaz noktayı gösterdi.

Ümraniyesporlu futbolcular topun ele değil de sırta çarptığını belirterek itirazlarda bulunsa da karar değişmedi. Kayserispor'da topun başına geçen Mensah fileleri havalandırarak skoru 2-2'ye getirdi.

"Doğramalara doymadınız"

Penaltı kararının ardından Ümraniyespor Kulübü'nün sosyal medya hesabından, "Doğramalara doymadınız. Hakem zaten YOK, VAR nerede?" ifadeleri ile tepki gösterildi.

Senin için hazırladığımız haberler