"Ulaşılamaz"a ulaşmak...

12.10.2020 - 22:00 | Son Güncellenme: 12.10.2020 - 22:01

Son dakika Formula 1 haberleri... Lewis Hamilton, son olarak efsane pilot Michael Schumacher'in 91 galibiyetlik rekorunu egale ederek büyük bir başarı elde etti. Michael Schumacher'in ailesi egale edilen rekor sonrası neler söyledi? İşte detaylar...

Melis ÖZTEK - AJANSSPOR

Bir döneme Formula 1'i sevdiren ve öğreten Michael Schumacher 2480 gündür uyuyor. Sağlık durumunu Schumacher ailesi sır gibi sakladığı için maalesef durumu hakkında bir şey bilemediğimiz Michael Schumacher'in "ulaşılamaz" denilen 91 galibiyetlik rekorunu Lewis Hamilton, Schumi'nin adını taşıyan virajı olan Nürburgring pistinde egale etmeyi başardı. Cuma günü antrenman seansındaki yoğun sisten ötürü yarışırken göremediğimiz Mick Schumacher, yarış sonrası babasının kasklarından birini Hamilton'a hediye etti. Hamilton da ödül törenine bu kaskla çıkarak duygu dolu anlara tanık etmemizi sağladı.

"Onur duydum"

Motorsport'tan Luke Smith'in Hamilton'un verdiği demeçlerden oluşan derlemesine göre Hamilton yaşanılan duygu dolu anlara ait şunları söyledi: "Bugün onun ailesinin bu şekilde hediye vermesi beni inanılmaz onurlandırdı. Oğlu gerçekten harika ve parlak bir yetenek. Gerçekten samimi bir insan. Michael kendisi ile harika bir adam yetiştirmiş. Onu kariyerinde ilerlerken izlemek için sabırsızlanıyorum." Lewis Hamilton, 2012 Abu Dhabi yarışında Michael Schumacher ile kask değiştirdikten sonra ikinci bir Schumi kaskına sahip olmuş oldu: "Artık küçük oturma odamda Michael'e ait iki özel kaskım var."

"Rekorlar kırılmak için vardır"

Michael Schumacher bu rekoru sağlarken şartlar çok farklıydı. Araçların dayanıklık sorunları, güvenlik önlemleri ve şimdiki sezonlara göre en az 6 yarış daha az yapılan sezonlarda bu rekoru sağladı. Hamilton'da rekorun özelliğinin ve değerinin farkında: "Bu kesinlikle diğerleri gibi bir zafer değil. Son bir saattir, hâlâ tam olarak ne başardığımı, neyi başarabildiğimi anlamaya çalışıyorum."

"Önümüzdeki birkaç gün aklımda hep bu olacak. Şu anda düşüncelerimi ifade ederken doğru kelimeleri bulmam, kendimi doğru bir şekilde ifade etmem gerçekten çok zor."

Schumacher ailesi Twitter hesaplarından yaptıkları tebrik mesajındaki önemli bir detayla yazımı bitiriyorum: "Michael'ın rekor sahibi olmasını her ne kadar sevsek de onun dediği gibi: 'Rekorlar kırılmak için vardır.'

Senin için hazırladığımız haberler