Ukraynalı Kickboks Dünya Şampiyonu Maksym Kagal, Rusya Savaşında Öldü

29.03.2022 - 17:38 | Son Güncellenme: 29.03.2022 - 17:56

Ukrayna'da Kickboks Dünya Şampiyonu Maksym Kagal, Rusya'ya karşı savaşırken öldü. Kagal'ın antrenörü Facebook'tan açıklama yaptı. Maksym Kagal kimdir?

Ukraynalı Kickboks Dünya Şampiyonu Maksym Kagal, Rusya Savaşında Öldü

Ukrayna'nın Kickboks Dünya Şampiyonu sporcusu Maksym Kagal'ın antrenörü, işgal altındaki Mariupol şehrinde Rusya'ya karşı savaşırken hayatını kaybettiğini açıkladı.

Antrenörü açıklama yaptı

30 yaşındaki Maksym Kagal, Ukrayna'nın Azak Taburu Birliği'nde, Ruslar'a karşı girdiği çatışmada öldürüldü. Spocunun antrenörü Oleg Skirta, sosyal medya platformu Facebook'ta bir açıklama yayınladı.

"İyi uykular kardeşim"

Maksym Kagal'ın antrenörü Oleg Skirta, "Ne yazık ki, savaş en iyileri alır. Maksym Kagal, 25 Mart’ta Azak Özel Kuvvetler Birimi’nin bir parçası olarak Mariupol şehrini savunurken öldü. İyi uykular kardeşim, intikamını alacağız." ifadelerini kullandı.

300 kişinin öldüğü gün...

Maksym Kagal, kuşatma altındaki Mariupol şehrinde bir tiyatro binasının, Rusya tarafından bombalanması sonucu 300 kişinin hayatını kaybettiği gün öldürüldü.

25 uçak, 14 bin asker, 400 bin sivil...

Ukrayna'nın, Rusya'ya karşı savunduğu Mariupol şehrinde insanlar, elektrik ve su olmadan yaşam mücadelesi veriyor. 25 Rus bombardıman uçağının, şehir binalarının yüzde 90'ına hasar verdiği ve yaklaşık 14 bin Rus askeri tarafından kuşatma altında olan şehirde 400 bin Ukraynalı, mahsur kalmış durumda.

Maksym Kagal kimdir?

1992 yılında Ukrayna'nın Kremenchug şehrinde dünyaya gelen 30 yaşındaki Maksym Kagal, 2014 yılında ISKA takımıyla dünya şampiyonu oldu. Antrenörü tarafından “Ukrayna takımındaki yetişkinler arasında ilk dünya şampiyonu ve düzgün bir insandı” sözleriyle tanımlanan Kagal, Mariupol şehrini Ruslar'a karşı savunurken hayatını kaybetti.

Senin için hazırladığımız haberler