Ukraynalı Aleksia, milli takım için Türk vatandaşı oldu

17.06.2024 - 22:30 | Son Güncellenme: 17.06.2024 - 22:49

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından babası ile Edirne'ye yerleşen yüzücü Aleksia Yılmaz, Türk vatandaşı oldu. İşte detaylar...

Ukraynalı Aleksia, milli takım için Türk vatandaşı oldu

Ukrayna'ya çalışmaya giden Atıl Yılmaz ve eski yüzücü Yulya Yanchevskaya 2003'te evlendi. Çiftin 2006 yılında dünyaya gelen kızları Aleksia ise milli takımdaki yüzebilmek için Türk vatandaşlığı aldı. 

Türk vatandaşı olmak için 2 yıl uğraştı

Yüzücü annesi sayesinde yüzmeye başlayan Aleksia, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından babası ile Edirne'ye yerleşti. Antrenmanlarına DSİ Spor Kulübünde antrenör Uğur Sivrikaya ile devam eden sporcunun babası Atıl Yılmaz ise kızının Türk vatandaşı olarak milli takımda yer alması için işlemlere başladı. Ukrayna tarafından gelmesi beklenen evraklardaki gecikme nedeniyle yaklaşık 2 yıl uğraş veren Aleksia, Türk vatandaşı oldu. 

"Kızım milli takıma bir adım daha yaklaşmış oldu"

AA için açıklamalarda bulunan Atıl Yılmaz kızının Türk vatandaşlığı almasından mutluluk duyduğunu belirtti. Yılmaz açıklamasında ayrıca şunları söyledi: "Eksik kalan belge Ukrayna makamlarınca verilince vatandaşlığımıza kavuşmuş olduk. Türk vatandaşlığını aldıktan sonra kızım milli takıma bir adım daha yaklaşmış oldu. En başta Türkiye'ye geliş amacımız buydu. Şimdi antrenörüyle birlikte daha iyi antrenmanlar yaparak sonuca varacaklarını umuyorum. Bu spor emek ve özveri isteyen bir spor."

"Türk vatandaşı olduğum için önümde çok fazla imkan var"

Aleksia Yılmaz ise Türk vatandaşı olmak için 2 yıldır çalıştıklarını söyledi ve şunları ekledi: "Kendimi daha mutlu ve öz güvenli hissediyorum. Şu an Türk vatandaşı olduğum için önümde çok fazla imkan var. Türkiye şampiyonluğu ve ardından 2028 olimpiyatlarını hedefliyorum." 

Senin için hazırladığımız haberler