Ukrayna'dan UEFA'nın Rusya kararına boykot!

27.09.2023 - 16:05 | Son Güncellenme: 27.09.2023 - 16:09

Ukrayna, UEFA'nın Rusya'nın U17 takımlarının Avrupa müsabakalarına katılabileceğini açıklamasının ardından U17 Avrupa Şampiyonası'nı boykot etmeye hazırlanıyor.

Ukrayna'dan UEFA'nın Rusya kararına boykot!

AJANSSPOR HABER

UEFA, Rusya'nın U17 takımlarının Avrupa müsabakalarına katılabileceğini açıkladı. UEFA'nın bu kararı sonra Ukrayna tarafı protesto amaçlı Rusya ekiplerinin yer aldığı turnuvalara takımlarını göndermeme kararı aldı.

Çocukları cezalandıramayız

UEFA, tartışmalar sonrasında internet sitesinden bir açıklama paylaşarak konuyla alakalı şu ifadelere yer verdi: “Sorumluluğu yalnızca yetişkinlere ait olan eylemlerden dolayı çocukların cezalandırılmaması gerekiyor. Rusya U-17 takımları bu sezon boyunca UEFA müsabakalarına yeniden kabul edilecekler.”

Ukrayna'dan UEFA'ya çağrı

UEFA'nın aldığı kararı sonuna kadar protesto ettiklerini belirten Ukrayna Futbol Federasyonu (UAF), UEFA'nın kararı tekrar gözden geçirmesi gerektiğini söyledi. 

İlgini Çekebilir
UEFA, Rus sporculara uygulanan men yasağını kaldırdı!
Habere Git

Ukrayna Futbol Federasyonu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “UAF, Rus takımlarının katılımıyla hiçbir müsabakaya katılmayacağımızı doğruluyor ve diğer UEFA üyesi derneklere, Rusya Federasyonu takımlarının katılımıyla, kabulleri şartıyla olası maçları boykot etmeleri yönünde çağrıda bulunuyor.”

İngiltere de tepki gösterdi

İngiltere Futbol Federasyonu da UEFA'nın aldığı kararı protesto edeceklerini belirterek, İngiliz altyapı takımlarının Rus ekipler karşısında sahaya çıkmayacaklarını açıkladı.

Bakanlık yasaklamıştı

Ukrayna Spor Bakanlığı, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaştan dolayı ulusal spor kulüplerinin, Rusya ve Belarus'un olduğu herhangi bir turnuvaya katılmalarını yasaklamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler