Ukrayna takımı Epicenter savaşın başladığı haberini Türkiye'de aldı

25.02.2022 - 13:41 | Son Güncellenme: 25.02.2022 - 13:53

Ukrayna 2. Lig takımı Epicenter, Rusya-Ukrayna savaşını kamp için geldikleri Antalya'da havalimanına inince öğrendi. Futbolcular ve teknik heyet büyük şok yaşadı. İşte detaylar...

Ukrayna takımı Epicenter savaşın başladığı haberini Türkiye'de aldı

Devre arası kampı için Antalya'yı seçen Ukrayna 2'nci Lig takımı Epicenter, havalimanına inince Rusya'nın ülkelerine saldırdığı haberini aldı. Savaş haberini alınca büyük şok yaşayan ve hemen ülkelirine geri dönmek isteyen takım, Ukrayna hava sahasının uçuşa kapanması nedeniyle Antalya'da kaldı. 

Savaşı havalimanında yakınlarından öğrendiler 

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi sürerken, bugün itibarıyla Antalya'da bulunan 1200 Ukraynalı misafirin yarısı, kamp için kente gelen futbolculardan oluşuyor. Ukrayna 2'nci Ligi'nde mücadele eden takımlardan Epicenter de kamp için Serik ilçesi Belek bölgesine gelmek üzere 24 Şubat'ta Ukrayna'dan hareket etti. Gece saatlerinde uçağa binen takım havadayken Rusya, Ukrayna'ya müdahaleye başladı. Savaşın başladığından habersiz Antalya Havalimanı'na inen futbolcular ve teknik heyet, savaşın başladığını kendilerini arayan yakınlarından öğrendi.

Büyük moral ve motivasyonla kamp için geldikleri Türkiye'de üzücü haberi alan takım, tedirgin halde bekleyişini sürdürüyor. Geri dönmek için arayış içinde olan Ukrayna ekibi, hava sahasının kapanması nedeniyle Antalya'daki otelde kampa devam ediyor. 

"Kardeş ülke yapmaz dedik"

Epicenter Teknik Direktörü Serhiy Nahorniyak, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) yaptığı açıklamada, "Gece oradan havalandığımızda herhangi bir sorun yoktu. Fakat Antalya'ya gelip telefonlarımızı açınca bombardımanın başladığını öğrendik. Tabii kötü bir his bu. Geri gitmek istedik ama dönemedik. Şoka girmiş durumdayız. Savaş olacağı söyleniyordu ama inanmıyorduk. 'Kardeş ülke yapmaz' dedik ama fiyaskoya uğradık. Korkuyoruz ve ailelerimiz orada" dedi. Nahorniyak, bedenlerinin Türkiye'de, akıllarının ve ruhlarının Ukrayna'da olduğunu sözlerine ekledi.

"Neyle karşılaşacağımızı kestiremiyorum"

Futbolculardan İvaşko Ruslan ise çok başka hayallerle Antalya'ya geldiğini söyledi. Savaş haberini alınca büyük üzüntü yaşadığını anlatan Ruslan, "Havalimanına inince beklemediğim bir şeyle karşılaştım. Çok üzgünüm. Ailelerimiz Ukrayna'da. Her anım onları düşünmekle geçiyor. Sürekli telefonla konuşuyorum. Neyle karşılaşacağımızı kestiremiyorum" diye konuştu.

Epicenter'in bir başka futbolcu Grasev Serhiy de şokta olduğunu söyledi. Ailesinin bulunduğu yeri terk etmek istediğini de öğrenen Serhiy, "Biz de burada kaldık. Onlara hiçbir şekilde yardım edemiyoruz. Tedirginlikle izliyorum olanları. Moralimiz çok kötü" dedi.

Futbolcunun amcası cepheye gitti

Amcası ülkesini korumak için cepheye giden futbolcu Sinisin Vladimir ise gözleri dolarak hislerini anlattı. Amcasının bugün ailesi tarafından cepheye uğurlandığını ifade eden Vladimir, "Antalya'ya geldiğimizde telefonuma çok sayıda mesaj gelmişti. Ailem sığınakta yaşıyor. Amcam bugün savaşmak için cepheye gidiyor. Herkes onu uğurladı. Çok kötü bir durum" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler