Ukrayna Ligi savaşın gölgesinde başlıyor

23.08.2022 - 13:40 | Son Güncellenme: 23.08.2022 - 13:57

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından durdurulan Ukrayna Ligi'nde 2022/23 sezonu 24 Ağustos Bağımsızlık Günü'nden 1 gün önce başlayacak. İşte detaylar.

Ukrayna Ligi savaşın gölgesinde başlıyor

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Rusya’nın Şubat ayında Ukrayna’yı işgalinin ardından 2021/22 sezonunda 18 maç sonunda durdurulan Ukrayna Ligi, 24 Ağustos Bağımsızlık Günü’nün 1 gün öncesinde yeniden start alıyor. Geçtiğimiz sezonda şampiyonluk verilmeden olduğu gibi tescil edilen lig, 16 takımla birlikte çok özel koşullarda ve seyircisiz olarak 2022/23 sezonuna giriyor. 

Umut ve cesaretin ligi

Ukrayna Futbol Federasyonu Başkanı Andriy Pavelko, Temmuz ayında yaptığı açıklamada Devlet Başkanı Zelensky’nin de onayıyla ülkedeki insanlara umut ve cesaret vermek amacı ile ligi 23 Ağustos'ta başlatmayı planladıklarını duyurmuştu.

Stat yakınlarında hava saldırılarına karşı sığınaklar olacak

Yapılan planlamaya göre maçlar Kiev başta olmak üzere Ukrayna’nın batısında Polonya ve Slovakya sınırına yakın şehirlerde oynanacak ve statlar veya yakınlarında hava saldırılarına karşı sığınaklar bulunacak. İlk etapta seyircilerin yer almayacağı maçlarda, karşılaşma sırasında saldırı haberi veren sirenler çalmaya başladığında statta bulunan herkes sığınaklara koşacak ve siren sesleri kesilmez 60 dakikadan fazla sürerse hakemle konuşularak maç bir sonraki güne ertelenecek.

Yabancısız lig

Ukrayna’nın Rusya ile savaşa girmesiyle FIFA’nın Ukrayna ve Rusya’daki oyunculara serbestlik tanımasıyla özellikle Ukrayna’da yabancı oyuncu kalmadı. Takımlar sezonu yalnızca yerli oyuncularla geçirecekler. Özellikle çok sayıda kaliteli yabancı oyuncusu ayrılan Shakhtar Donetsk ve Dinamo Kiev, bu sezon oldukça güç kaybettiler ve lig de bu bağlamda biraz daha dengeli hale gelmiş durumda.

Senin için hazırladığımız haberler