Uğurtay, Curlin Stakes’te İlk 5’te

12.02.2022 - 23:43 | Son Güncellenme: 12.02.2022 - 23:51

Grup 1 koşu galibi Uğurtay (Justenuffhumor – Stainless / Unaccounted For), 11 Şubat Cuma günü jokey Gökhan Kocakaya ile yer aldığı Curlin Stakes’te 4. oldu. İşte detaylar…

Uğurtay, Curlin Stakes’te İlk 5’te

AJANSSPOR - HABER

Grup 1 koşuda galibiyet gören temsilcimiz Uğurtay, jokeyi Gökhan Kocakaya ile katıldığı 4+ yaş safkan İngiliz atlarına özel düzenlenen Curlin Stakes’te (Listed) 4. olarak ilk beşte yer almayı başardı.  

Dubai’ye uçmuştu

11 Şubat Cuma günü jokeyi Gökhan Kocakaya ile 4+ yaş safkan İngiliz atlarına mahsus Curlin Stakes’te 4. olan Uğurtay, 15 Ocak Cumartesi günü World Cup Karnavalı için Dubai’ye uçmuştu. Yetiştiricisi Şemsettin Evcimen, sahibi Uğur Kıraloğlu antrenörü ise Erhan Dıblen olan Uğurtay, Curlin Stakes’te 4. olarak ilk beşte yer aldı.

Galip Appreciated

2000 metre kum pistte gerçekleşen ve 13 safkanın yer aldığı Curlin Stakes 2022’nin galibi Appreciated oldu. Sahibi R3 Racing LLC olan ve Doug O’Neill’in antrene ettiği Appreciated (Acclamation – Wise Investor / Belong To Me) jokeyi Fernando Jara ile 2.08.12’lik bitiriş derecesi ile galibiyete erişti.

Appreciated’ın ardından gelerek ikinciliği kazanan isim ise Sanad Libya (Tapiture – I Want To Dust Her / Mass Market) oldu. Sahibi Godolphin Ekürisic olan safkanlardan Big Team (Speightstown – Kotuku / A.P. Indy) Curlin Stakes 2022’de üçüncü sırada yer aldı. Uğurtay’ın bitiriş derecesi ise birinciliği göğüsleyen Appreciated’ın 5 boy gerisinde 2.09.23 olarak belirlendi.

"İstediğimi aldım’’

Koşu sonrası açıklamalarda bulunan jokey Gökhan Kocakaya konuşmasında şu ifadeleri kullandı: ‘’Evet, yarışımızı koştuk. İstediğimi aldım diyebilirim. Atımız bugün yarış sırasında biraz ağırkanlıydı ama burada koşmak ve bu arenada bulunmak büyük bir keyifti gerçekten. Açıkçası yarıştan oldukça keyif aldım. Atımız ilk defa ters pistte koşuyor olmasına rağmen bence gayet güzel koştu. İlerideki yarışlar için bize bunu gösterdi. Umarım bundan sonraki yarışları daha da güzel olur.  Umarım Türk Atçılığını burada daha güzel dereceler alarak temsil ederiz. Atı ve ilgililerini kutluyorum. Burada olmaktan çok keyif aldım. Bizi destekleyen herkese sonsuz teşekkürler.’’

Senin için hazırladığımız haberler