Uğur Meleke:" Bunlar suçlu, bunlar terörist"

10.08.2017 - 22:10 | Son Güncellenme: 10.08.2017 - 22:10

Spor Arena yazarlarından Uğur Meleke, Beşiktaş ve Konyaspor arasındaki Süper Kupa mücadelesi sonrasında yaşanan olayları ve verilen cezaları değerlendirdi.


Büyük bir skandal Beşiktaş ve Konyaspor her ikisini de ben sorunlar sıralamasında altta görüyorum. Bu işin öncelikli sorumluları kesinlikle organizasyonu yapanlardır. TFF, Valilik, Emniyet Amirliği öncelikli sorumlular kesinlikle onlardır. Maç Samsun'da oynanıyor Konyaspor'da oranın yerlisi değil Beşiktaş'ta oranın yerlisi değil. Samsun'da yaşanan olaylarda sorumlular sıralamasında Beşiktaş ve Konyaspor sorumlular sıralamasında çok aşağıda olması lazım.


"Bunlar spor kulübü"


Ayrıca bunların adı Konyaspor Emniyet Teşkilatı, Beşiktaş İstihbarat teşkilatı değil ki bunlar spor kulübü. Bir spor kulübünün öncelikli işi istihbarat yapmak, can güvenliğini sağlamak değil. Tabii ki onlarda problemin bir parçası ama ancak konsorsiyumun parçası olabilirler. Bu konsorsiyumun ana unsurları emniyet teşkilatıdır, valiliktir yerel yöneticilerdir,TFF'dir. Eğer Samsun'daki stadyum yeniyse güvenlik tedbirlerini alacak kadar hazır değilse o maçı orada oynatmazsın. Hazır olan stadyumda oynatırsın. Bu kadar kapasiteyi karşılayamıyorsa yani oradan kapıdan insanları sırayla ,düzgün şekilde ve zamanında insanları içeri alamıyorsan o zaman daha az bilet satarsın. Bunlar federasyonun düşünmesi gereken şeyler.


"Bunların taraftar olduğunu nereden biliyorsun"


Oraya cebinde çakı olan, kelebek olan insanı sokuyorsan demek ki senin kapı güvenliğinde sıkıntın var. Bunların üzerinde Beşiktaş forması olması, Konyaspor forması olması nereden biliyorsun ki bunların taraftar olduğunu. Ayrıca taraftar olsa ne fark eder. Bunlar suçlu, bunlar terörist. Üzerinde forma olması yani Beşiktaş formalı bir terörist Beşiktaş Kulübünü mü bağlar. Konyaspor formalı bir terörist Konyaspor Kulübünü mü bağlar. Fikret Orman mı sorumlu terörist üzerine Beşiktaş forması giydiği için. Ahmet Şam mı sorumlu terörist üzerine Konyaspor forması giydi diye.


"Sorumlular önlem almalı, hesap vermeli"


Fikret Orman ve Ahmet Şam'a buradan çağrı yapıyorum bir arda hareket etsinler. Bu işten kulüpler sorumlu olmamalı. Kulüplerin kucağına bırakılmamalı. Gerçek sorumlular önlem almalı, hesap vermeli bir sonraki felaketin önüne geçmeli.


"Cezalar anlamsız"


Beşiktaş ve Konyaspor'a ceza verilmesi kesinlikle saçma kesinlikle gereksiz kulüpler sorumlu değil bu işten.Fikret Orman dünyayı ayağa kaldırırım diyerek doğru söylemiştir. Kesinlikle dünyayı ayağa kaldırması lazım keşke Beşiktaş ve Lyon maçlarında da Beşiktaş ve Lyon Kulüpleri de birlikte hareket etselerdi ve deselerdi ki Beşiktaş sorumlu, Lyon sorumluda UEFA sorumlu değil mi bu işten. Siz bilmiyor musunuz Fransa'da milyonla ifade edilecek sayıda Türk yaşıyor. Bu Türkler gelecek İstanbul'dan geleceklerin güvenliğini nasıl sağlayacak demesi lazımdı. Orada da keşke dünyayı ayağa kaldırsaydı Fikret Orman burada da kaldırmalı. Cezaların hepsi anlamsız.


"Önlem almak için ölüm bekleniyor"


Önlem almak için insanların stadyumlarda ölmesini bekliyoruz herhalde. İnsanlar ölünce akılları başlarına gelecek. Normal bir ülkede, medeni bir ülkede şuanda spor müsabakaları bile durdurulabilirdi. Çok radikal gelebilir ama o bile yapılabilirdi. En azından fiziki koşulları uygun olmayan stadyumlarda maç oynanması durdurulurdu. Onunla ilgili çalışma yapılırdı.Yani şuanda Spor Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı bu işin içinde olmalı kesinlikle. Çok radikal kararlar almalı yoksa ölümlü hadiseler geliyor.

Senin için hazırladığımız haberler