UEFA'ya şok talep, TFF'den Şampiyonlar Ligi hamlesi!

29.05.2020 - 16:16 | Son Güncellenme: 29.05.2020 - 16:20

2020 Şampiyonlar Ligi organizasyonunun İstanbul'dan alınıp Almanya'ya verilmesi konusunda UEFA'ya talepler geldi, UEFA yanıt vermedi. Organizasyonun finali Türkiye'den alınacak mı? Türkiye Futbol Federasyonu'nun karşı hamlesi ne? Tüm detaylar...

UEFA'ya şok talep, TFF'den Şampiyonlar Ligi hamlesi!

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR HABER ANALİZ

Avrupa Kulüpler Birliği, Şampiyonlar Ligi yarı final ve final maçlarının İstanbul’dan alınarak Almanya’ya verilmesi yönünde UEFA’ya talepte bulundu. Şampiyonlar Ligi organizasyonu İstanbul’dan alınıyor mu? Detaylar haberimizde…

Şampiyonlar Ligi finali İstanbul’da olmayacak mı?

Türkiye’de koronavirüs salgınının halen belirsizliğini koruduğu ve bu nedenle Şampiyonlar Ligi’ndeki yarı final ve final maçının İstanbul’dan alınmasının faydalı olacağı gündeme geldi.

UEFA’ya dikkat çeken talep

Sky Sports’ta yer alan habere göre; Avrupa Kulüpler Birliği, Bundesliga’nın sorunsuz bir şekilde başladığını ve testi başarıyla geçtiğini UEFA’ya iletti.

UEFA talebe herhangi bir yanıt vermedi

Ayrıca, 7-8 Ağustos’ta oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Tur rövanş maçlarının dahi Almanya’da tarafsız bir sahada oynanması noktasında talepte bulundu. UEFA’ya gelen bu talepler sonrasında Aleksander Ceferin ve yönetiminin herhangi bir cevap vermediği ifade ediliyor.

Nihat Özdemir: ”Organizasyonun üstesinden geliriz”

TFF Başkanı Nihat Özdemir’in Ceferin ile geride bıraktığımız haftalarda yaptığı sohbette, “Organizasyonun üstesinden rahatlıkla gelebiliriz. İyi bir organizasyon olacağından kimsenin şüphesi olmasın” dediği ortaya çıktı.

İstanbul, önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptı

İstanbul’da daha önce birçok önemli organizasyon düzenlenmiş olması, TFF’nin elini güçlendiriyor. 2005’te Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan Şampiyonlar Ligi finali, 2009 yılında Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda eski adıyla UEFA Kupası olarak düzenlenen organizasyon buna örnek gösteriliyor.

Ayrıca, yine 2019 yılında Beşiktaş’ın maçlarını oynadığı Vodafone Park Stadı da UEFA Süper Kupa organizasyonuna ev sahipliği yapmıştı. Türk Telekom Stadı’nda da 2013 yılında FIFA U20 Dünya Kupası maçlarının oynanması da bir başka örnek olarak öne çıkıyor. TFF'nin bu konuda herhangi bir tedirginlik duymadığı öğrenildi.

Senin için hazırladığımız haberler