UEFA'nın yeni organizasyonu hakkında flaş iddia! "Türkiye'den bir takım olur o da..."

13.09.2018 - 17:40 | Son Güncellenme: 13.09.2018 - 20:40

UEFA'nın yeni organizasyonu hakkında flaş iddia! "Türkiye'den bir takım olur o da..."

FIFA menajeri Erk Toros, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına bağlanarak Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı.

UEFA'nın yeni organizasyonu hakkında bilgi veren Toros, "UEFA'nın yeni organizasyonu hakkında duyumlar alıyorum. Üçüncü bir organizasyon yapacaklar ama mevcutların aşağısında bir organizasyon olacak. Sonrasında ise Şampiyonlar Ligi'nin üstünde bir turnuva olacak. Üst yüzey Avrupa kulüpleri kendi aralarında oynayabilecekleri bir lig istiyorlar. Ligden düşme gibi uygulamaları istemiyorlar. Avrupa'da futbolun NBA'si gibi diyebiliriz." dedi.

Yeni lig hakkında bilgi veren Erk Toros'un diğer açıklamaları şu şekilde:

Avrupa Kulüpler Birliği ile birlikte oluşturulmaya çalışıyorlar. Bu lige davet üzerine çağrılacak. Türkiye'den bir takım olur o da Galatasaray, diyorlar. Bunlar sadece duyum. Diğer Avrupa kulüpleri ise bu organizasyona soğuklar. İlgiyi öldüreceklerini düşünüyorlar.

Mesela İspanya'dan Real Madrid ve Barcelona. İngiltere'den, Manchester United ve Manchester City. Bu şekilde olursa 22 takım oluşabilir. Ama bu turnuvaya davet edilenler kendi liglerinde oynayamayacak. Büyük kulüpler bunu istiyor. UEFA eskiden buna karşı çıkıyordu ama artık sıcak bakıyor. Yeni organizasyon gelecek ve Şampiyonlar Ligi buna evrilecek.

"Transfer dönemleri mantıklı değil"

Transfer dönemleri bana çok mantıklı gelmiyor. Bir takımın transfere ihtiyacı var ama dönemin başlamasını bekliyor. Transfer dönemi, esasen kulüplerin elini kuvvetlendirmek için uygulanıyordu. NBA'de transfer dönemi yok. 

"Takımlar yeterli değil"

Bu sene lig çok iyi başlamadı. Takımlar da çok yeterli değil. Ligin kalitesini beğenmedim. Transferlerin adaptasyonu için biraz daha beklemeliyiz.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler