UEFA'nın Rusya'yı Avrupa'dan Men Etmesi Türk Takımlarını Nasıl Etkileyecek?

02.05.2022 - 20:35 | Son Güncellenme: 02.05.2022 - 20:48

UEFA Rusya'yı gelecek sezon Avrupa'dan men etti. Türk takımları Avrupa kupalarında nasıl etkilenecek? UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'ne kaç takım gidecek?

UEFA'nın Rusya'yı Avrupa'dan Men Etmesi Türk Takımlarını Nasıl Etkileyecek?

AJANSSPOR HABER

UEFA, resmi sitesinden yaptığı duyuruda Ukrayna'ya açtığı savaştan dolayı yaptırım uygulanan Rusya'nın, gelecek sezon Avrupa organizasyonlarına katılamayacağını açıkladı. Peki Rusya'nın Avrupa'dan men edilmesi Türk takımlarını nasıl etkileyecek? Türk takımları UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'ne hangi turlardan katılacak?

Rusya'nın Avrupa'dan men edilmesi Türk takımlarını nasıl etkileyecek?

Rus kulüplerinin gelecek sezon da Avrupa kupalarından men edilmesinin ardından Türk takımlarının durumları merak konusu oldu. Bu durumda UEFA ülkeler sıralamasında Türkiye 2022/23 sezonundaki katılımları belirleyecek. Türkiye, 2020/21 sezonunu 13. sırada tamamlamıştı. Rusya ise geçen sezonu 8. sırada bitirdi.

Türkiye UEFA Şampiyonlar Ligi’ne 2 takımla başlarken, şampiyon olan takım 3. eleme turu, Süper Lig ikincisi ise 2. eleme turundan itibaren sahne alacak.

Süper Lig şampiyonu play-off turundan katılacak

Türkiye Süper Lig şampiyonu için UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına doğrudan katılım mümkün değil. Rusya'nın ihracından sonra bile Türkiye şampiyonu 3. eleme turu yerine play-off turundan dahil olacak. Lig ikincimiz ise 2. eleme turu yerine 3. eleme turundan başlama şansını yakalayacak.

UEFA Avrupa Ligi'ne katılan takım hangi turdan başlayacak?

Rus takımlarının ihraç edilmesi sonrasında Avrupa Ligi'ne 3. eleme turundan başlayacak Ziraat Türkiye Kupası galibi, Play-Off turundan start alacak.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne katılan takım hangi turdan başlayacak?

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne 2. eleme turu ile başlayacak olan Süper Lig üçüncüsü ise 3. eleme turundan turnuvaya dahil olacak.

Senin için hazırladığımız haberler