UEFA'dan Kylian Mbappe'ye Fransa maskesi engeli

21.06.2024 - 13:07 | Son Güncellenme: 21.06.2024 - 13:33

Fransa'nın EURO 2024 D Grubu'nda Avusturya ile oynadığı maçta burnu kırılan ve turnuvanın geri kalanında maske ile forma giymesi beklenen Kylian Mbappe'ye UEFA'dan kötü haber geldi.

UEFA'dan Kylian Mbappe'ye Fransa maskesi engeli

AJANSSPOR - HABER

Fransa Milli Takımı EURO 2024 D Grubu'ndaki ilk maçında Avusturya'yı 1-0 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başlasa da yıldız oyuncusu Kylian Mbappe'nin yaşadığı sakatlık ile sarsılmıştı.

Avusturya maçında bir hava topunda savunmacı Kevin Danso ile girdiği ikili mücadelede burnu kırılan 25 yaşındaki futbolcunun turnuvanın geri kalanındaki geleceği merak konusu olmuştu.

Antrenmanlara maskeyle çıkıyor

Mbappe yaşadığı sakatlığın ardından takımının antrenmanlarına maskeyle çıkmaya başlayarak Fransız futbolseverlerin yüreğine su serpmişti. 

Hollonda maçında yok, Polonya maçında oynayacak

Fransız basınında yer alan son haberlerde yıldız futbolcunun Fransa'nın bu akşam Hollanda ile oynayacağı karşılaşmada forma giyemeyeceği belirtilirken Polonya ile oynayacak olan grubun son maçında maskeyle takımdaki yerini alması bekleniyor.

UEFA'dan Fransa maskesine engel

Fransa bayrağının renklerini taşıyan geçici maske ile antrenmanlara çıkan Kylian Mbappe, forma giymesi beklenen ilk maç olan Polonya karşılaşmasında ie Fransa'nın renklerini taşıyan maske takamayacak.

UEFA kurallarına göre, futbolcuların tıbbi amaçlı kullandıkları ekipmanlar tek renk olmak zorunda.

Mbappe'nin takacağı maske siyah ya da formanın ana rengi ile aynı renk, oyuncu ekipmanlarının profesyonel görünümünü koruyor olmalıdır. Bu neden yıldız futbolcu antrenmanlarda taktığı gibi Fransa'nın renklerini taşıyan bir maskeyle sahaya çıkamayacak. 

Özel üretim maske hazırlanıyor

Mbappe'nin karşılaşmalarda giyeceği maske özel olarak üretilecek. NASA'nın roket yapımında da kullandığı havacılık endüstrisine özel karbon fiber malzemelerden yapılacak maskenin fiyatının 1200 euro olduğu belirtiliyor. 

Senin için hazırladığımız haberler