Abdulkadir Bitigen Süper Lig'de sahada Şampiyonlar Ligi'nde VAR'da!

24.10.2022 - 16:27 | Son Güncellenme: 24.10.2022 - 16:29

UEFA, Devler Ligi'ndeki Napoli-Rangers maçında VAR'a Abdulkadir Bitigen'i atadı. Atama, Bitigen'e sadece sahada görev veren TFF'ye mesaj olarak görülüyor.

Abdulkadir Bitigen Süper Lig'de sahada Şampiyonlar Ligi'nde VAR'da!

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

Şampiyonlar Ligi'nde 26 Ekim çarşamba günü oynanacak Napoli-Rangers karşılaşmasında Türkiye'nin tek elit hakemi olan Halil Umut Meler'e görev verirken VAR'da ise çok manidar bir atama yaptı: Abdulkadir Bitigen... 

UEFA'dan mesaj gibi atama

Bitigen, Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) VAR ve saha hakemleri kadrosunu ayırmasından sonra mayıs ayından bu yana VAR'da görev almıyor. UEFA'nın, Abdulkadir Bitigen'i VAR ve yanında Bundesliga'da hem sahada hem de masada görev yapan Marco Fritz'i AVAR olarak ataması MHK'ye adeta bir mesaj niteliğinde. 

 

UEFA'dan Türkiye'ye VAR görevi verilmeyecek mi?

UEFA bu atamayla birlikte MHK'ye yakın gelecekte Türkiye'den VAR görevlendirmesinin yapılmayacağını ilk işaretlerini vermiş gözüküyor. Çünkü UEFA, VAR hakemlerinin sahada düdük çalmasını da istiyor. 

İlgini Çekebilir
Halil Umut Meler'den Şampiyonlar Ligi'nde ikide iki!
Habere Git

UEFA'nın Şampiyonlar Ligi teamülü

UEFA, marka değerine büyük önem verdiği Şampiyonlar Ligi'nde VAR'da FIFA kokartlı hakemleri görevlendiriyor. FIFA korkatı almanın yolu sahada maç yönetmekten geçiyor. TFF'nin VAR ve saha hakemlerini ayırmasından sonra bu sorunu nasıl aşacağı merak ediliyor. 

Büyükekşi: Hakemler ihtisaslaşıp dünyanın en iyilerinden olacak

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, basına yapılan VAR tanıtım toplantısında saha hakemleriyle VAR hakemlerini ayırma amacını şöyle anlatmıştı: "Sistemi orta saha hakeminden ayırmakla hedefimiz şu; burada hakemlerin ihtisaslaşıp dünyada en iyilerden bir tanesi olması."

Senin için hazırladığımız haberler