UEFA’dan flaş seyircili maç kararı

31.03.2021 - 16:58 | Son Güncellenme: 31.03.2021 - 18:25

Futbolda pandemi süreciyle başlayan 5 oyuncu değiştirme kuralı EURO 2020’de de devam edecek. UEFA ayrıca, statlara alınacak taraftarlarla ilgili de yeni kararlara imza attı. İşte detaylar…

UEFA’dan flaş seyircili maç kararı

AJANSSPOR-HABER

Futbol takımlarına pandemi koşulları nedeniyle tanınan 5 oyuncu değiştirme hakkı bu yıl yapılacak iki büyük turnuvada da devam edecek. UEFA, yaptığı açıklamayla EURO 2020 ve 2021 Uluslar Ligi Finalleri'nde de takımların 5 oyuncu değişikliği yapabileceğini duyurdu.

Video konferansla toplandılar

Bu kararın daha önce 2020-2021 sezonu sonuna kadar geçerli olacağı açıklanmıştı. UEFA ayrıca, video konferans yöntemiyle yapılan yönetim kurulu toplantısında önemli bir karara daha imza attı.

Yüzde 30 kontenjan sınırı kaldırıldı

Buna göre UEFA organizasyonlarındaki seyirci limiti uygulamasına son verildi. Koronavirüs salgınında her ülkenin farklı durumlara ve koşullara sahip olmasından dolayı 2020 yılının ekim ayında verilen stadyumlara kapasitenin %30'u kadar seyirci alınması kararı kaldırıldı. Bu durumda şartları uygun olan ülkeler kendi inisiyatiflerince statlara yüzde 30’dan fazla da taraftar kabul edebilecek. 

Kupalarda deplasman yasağı sürecek

Ayrıca UEFA organizasyonlarında deplasman taraftarları için getirilen tribün yasağının ise mayıs ayında oynanacak Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi finallerine kadar süreceği açıklandı. Bu tarihe kadar deplasman seyircileri yine maçlarda yer alamayacak.

2024 sonrası 19 Nisan'a bırakıldı

Öte yandan, 2024 yılından sonraki UEFA kulüp organizasyonlarının formatına ilişkin karar, 19 Nisan'daki yönetim kurulu toplantısında verilecek.

Senin için hazırladığımız haberler