UEFA'dan EURO 2020 finalindeki İtalya - İngiltere maçına soruşturma!

13.07.2021 - 19:10 | Son Güncellenme: 13.07.2021 - 19:26

Son dakika spor haberleri... UEFA, EURO 2020'nin finalinde oynanan İtalya - İngiltere maçı hakkında soruşturma başlattı. İşte detaylar...

UEFA'dan EURO 2020 finalindeki İtalya - İngiltere maçına soruşturma!

AJANSSPOR - HABER

UEFA, 11 Temmuz Pazar gecesi normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona ermesinin ardından İtalya'nın penaltılar sonucu İngiltere'yi 3-2 yenerek kupaya uzandığı 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) finaline ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

UEFA'dan EURO 2020 finali hakkında açıklama

Yapılan açıklamaya göre, İngiltere'nin başkentindek Wembley Stadı'nda 11 Temmuz'da oynanan final maçına ilişkin başlatılan soruşturmada, İngiltere Futbol Federasyonu, dört konu başlığında incelenecek:

  • İngiltere, maç oynandığı sırada taraftarların izinsiz sahaya girmesi
  • Tribünlerden sahaya yabancı madde atılması
  • Milli marşlar sırasında tribünde yaşanan olaylar
  • Taraftarların tribünlerde yanıcı madde kullanması 

UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulunun görevlendirdiği bir müfettiş ise taraftarların stat içi ve dışında yol açtığı taşkınlıklara ilişkin ayrı bir disiplin soruşturması yürütecek.

İngiliz taraftarının bir bölümü Wembley'e kaçak girdi

İtalya - İngiltere maçına az bir süre kala İngiliz taraftarın bir bölümü Wembley'e kaçak yollarla giriş yapmaya başladı. O anları cep telefonu kamerasıyla kaydeden gazeteci Michelle Owen: "Taraftarın bariyerden atlamasına şahit olduk. Tam zamanında kaçabildik. Aklınızdan böyle bir şey geçiyorsa lütfen yapmayın. Fazla uzaklaşamazsınız. Lütfen, Wembley'dei finali mahvetmeyin" ifadelerini kullandı. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz:

İngiliz taraftarının bir bölümü Wembley'e kaçak girdi! İşte o anlar

Senin için hazırladığımız haberler