UEFA’dan deplasman taraftarına bilet fiyatlarında indirim kararı

02.09.2024 - 17:01 | Son Güncellenme: 02.09.2024 - 17:03

UEFA deplasman bilet fiyatlarında indirime gitme kararı aldı. UEFA Başkanı Aleksander Čeferin, konuyla ilgili resmi bir açıklama yaptı... İşte detaylar.

UEFA’dan deplasman taraftarına bilet fiyatlarında indirim kararı

Hüseyin Özkök – AJANSSPOR

Avrupa futbolunun çatı kurumu UEFA bugün yaptığı açıklamada, bu sezondan itibaren üç UEFA kulüp turnuvasında ev sahibi kulüplerin konuk taraftarlardan alabileceği maksimum bilet fiyatlarında bir indirim yapılacağını duyurdu; Bu kararın UEFA'nın Avrupa futbolunu tüm taraftarlar için daha erişilebilir ve uygun fiyatlı hale getirme konusundaki kararlılığının altını çizen bir karar olduğu belirtildi. 

UEFA Kulüp Müsabakaları Komitesi tarafından onaylanan bu karar, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi'ni tanımlayan heyecan verici atmosferin yaratılmasında taraftarların oynadığı hayati rolün altı çizilerek, taraftarların kritik deplasmanlarda takımlarına sağladığı tutkulu desteğine katkı sağlamak olduğu ifade edildi. UEFA’nın deplasman maçlarını taraftarlar için daha erişilebilir hale getirerek Avrupa futbol kültürünün bu eşsiz yönünü korumayı amaçladığının da altı çizildi.

2024/25 sezonundan itibaren deplasman taraftarları için maksimum bilet fiyatları UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 60 Euro, UEFA Avrupa Ligi'nde 40 Euro ve UEFA Konferans Ligi'nde 20 Euro olacak. Bu tutar, 2025/26 sezonunda daha da düşürülerek UEFA Şampiyonlar Ligi'nde maksimum 50 Euro'ya, UEFA Avrupa Ligi'nde 35 Euro'ya ve UEFA Konferans Ligi'nde ise 20 Euro'ya düşürülecek.

Bu karar, Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) ve Avrupa Futbol Taraftarları Birliği (FSE) ile yapılan kapsamlı istişare toplantılarının ardından alındı. Açıklamada Avrupa’daki  futbol müsabakalarında taraftar deneyimini iyileştirmeye yönelik daha geniş, kolektif çalışmanın bir parçası ve UEFA ile paydaşlar arasında taraftarlara öncelik verme yönündeki ortak taahhüdün yansıtıldığı söylendi.

Karar ile ilgili görüşlerini açıklayan UEFA Başkanı Aleksander Čeferin de şunları söyledi: "Bugünkü karar, UEFA'nın tüm taraftarlar için maç günü deneyimini iyileştirme konusundaki kararlılığının yeniden teyit edilmesinde bir başka önemli adıma işaret ediyor. Daha fazla taraftar dostu politikalar uygulayarak futbolu, takımlarını takip etmek için Avrupa çapında seyahat eden taraftarların değer gördüğü ve tanındığı kapsayıcı bir spor olarak tutma misyonumuzu sürdürüyoruz."

Avrupa Kulüpler Birliği ECA Başkanı Nasser Al-Khelaïfi ise şunları söyledi: "Yeni UEFA erkek kulübü müsabakalarında konuk taraftarlar için bilet fiyatlarının tavan fiyatını düşürmek, taraftarlar için genel maç deneyiminin iyileştirilmesine aktif olarak katkıda bulunmak amacıyla tüm ECA üye kulüplerinden gelen önemli bir sinyaldir. ECA'nın UEFA ve taraftar temsilcileriyle FSE aracılığıyla yaptığı iş birliği, seyahat eden taraftarların Avrupa çapında takımlarını maksimum düzeyde takip etme keyfini yaşamalarını sağlamak açısından temel önem taşıyor."

Avrupa Futbol Taraftarlar Birliği FSE İcra Direktörü Ronan Evain de "Yenilenen tavan fiyat, deplasman taraftarlarının Avrupa kulüp fikstürünün atmosferine ne kadar entegre olduğunun bir kez daha tanınmasıdır. Bugünkü karar, FSE'nin UEFA ve kulüplerle, Avrupa çapında seyahat eden taraftarların koşullarını iyileştirmeye yönelik ortak çalışmasında elde edilen bir başka olumlu başarıyı gösteriyor" açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler