Aleksander Ceferin Yeniden UEFA Başkanı Seçildi

05.04.2023 - 14:26 | Son Güncellenme: 05.04.2023 - 14:35

UEFA'da başlık seçimine tek aday olarak giren Aleksander Ceferin, 2027 yılına kadar yeniden UEFA başkanı seçildi. Ceferin, böylelikle 3. kez başkanlığa seçildi. Detaylar...

Aleksander Ceferin Yeniden UEFA Başkanı Seçildi

AJANSSPOR HABER

UEFA'da başkanlık seçimi gerçekleşti. Tek aday olarak kongrede seçime giren Aleksander Ceferin, 2027 yılına kadar yeniden UEFA başkanı oldu. Ceferin, böylelikle  3. kez başkanlığa seçilmeyi başardı. Detaylar...

UEFA'nın 7. başkanı olarak 2016'da göreve gelen 55 yaşındaki Sloven futbol adamı, 2019'daki seçimde ikinci kez seçilmişti. Kongrede ayrıca, UEFA İcra Kuruluna en az biri kadın olmak üzere toplam 9 üye ile FIFA Konseyine gönderilecek üyeler belirlendi.

İcra Kurulu gündeminde neler var?

UEFA İcra Kurulu Salı günkü toplantısında 2025 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nın hangi ülkede yapılacağı konusu da konuşuldu. Dört adaylık başvurusu arasından seçimini yapacak Kurul, Belarus’un UEFA organizasyonlarından ihracı konusunu da masaya yatıracak.

FIFA Konseyi’nde de UEFA 2 kadınla temsil edilebilir

UEFA’dan 9 üyenin yer aldığı FIFA Konseyi’nde İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Debbie Hewitt’in yanında İtalyan Evelina Christillin de seçimlerin sonucunda ikinci kadın üye olarak yer alabilir.

Senin için hazırladığımız haberler