UEFA ve FIFA, Avrupa Süper Ligi ile davalık oldu! “Başvuru kabul edildi..."

01.06.2021 - 21:35 | Son Güncellenme: 01.06.2021 - 21:48

Real Madrid, Barcelona ve Juventus'un başı çektiği Avrupa Süper Ligi adlı oluşum, FIFA ve UEFA'ya dava açtı. İşte detaylar...

UEFA ve FIFA, Avrupa Süper Ligi ile davalık oldu! “Başvuru kabul edildi..."

AJANSSPOR - HABER

 

Avrupa futbolunun önde gelen ekiplerinin başlattığı Avrupa Süper Ligi adlı oluşum, FIFA ve UEFA kurumlarına dava açma başvurusunda bulundu. Avrupa Birliği'nin (AB) en yüksek mahkemesi Avrupa Adalet Divanı, bugün bir açıklama yayınlayarak dava açma girişiminin kabul edildiğini duyurdu. UEFA'dan, Avrupa Süper Ligi'nin bu hamlesine yanıt gecikmedi. 

"AB yasaları çiğneniyor..."

Avrupa Süper Ligi yetkilileri, Avrupa Adalet Divanı'na yaptıkları başvuruda; futbolda yeni oluşum kurmanın serbestiyetini vurgulayıp; FIFA ve UEFA'nın bu hakkı kendi tekeline aldığı iddia edildi. Avrupa Birliği yasalarının çiğnendiğinin iddia edilmesi üzerine UEFA'dan jet yanıt geldi. 

"Savunacağız..."

UEFA'nın resmi sosyal medya hesabından, dava girişimine dair; "Dokuz kurucu üyenin çekilmesine rağmen, Avrupa Süper Ligi'nin Avrupa Adalet Divanı'na yaptığı başvuruyu dikkate alıyoruz. UEFA, mevcut konumunu savunmaya devam edecektir." ifadeleri kullanıldı. 

"1 haftada 9 kayıp..."

Avrupa'nın en iyi 3 liginden, 12 ekibin kuruluşunda yer aldığı Avrupa Süper Ligi, FIFA ve UEFA'nın yaptırım tehditleri karşısında dağılmıştı. Taraftarın yoğun eleştirisi ve futbol kamuoyundan gelen tepkiler karşısında köşeye sıkışan kulüpler, çareyi Avrupa Süper Ligi'nden ayrılmakta bulmuştu. Ancak, Juventus; Real Madrid ve Barcelona, bütün eleştirilere rağmen Avrupa Süper Ligi fikrini yarıda bırakmadı.

Senin için hazırladığımız haberler