UEFA Kulüp Lisanslama Finans Raporunda Türkiye Son Sırada

16.02.2023 - 18:11 | Son Güncellenme: 16.02.2023 - 18:51

UEFA, Kulüp Lisanslama Finans Raporu'nu yayınladı. Her yıl yayınlanan bu raporda Türkiye, 55 üye UEFA ülkesi arasında son sırada yer alıyor. İşte detaylar.

UEFA Kulüp Lisanslama Finans Raporunda Türkiye Son Sırada

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

6 Şubat günü ülkemizde yaşanan büyük deprem felaketinin şokunun hala sürdüğü şu günlerde, UEFA tarafından aslında normal zamanlarda Türk futbolunu şoke edecek bir rapor yayınlandı: Kulüp Lisanslama Finans Raporu.

Rapor, 55 üye ülkenin takımlarını mercek altına alıyor

UEFA’nın her yıl yayınladığı rapor 231 sayfadan oluşuyor ve UEFA’nın 55 üye ülkesinin kadın ve erkek futbolunda yer alan kulüp takımlarının durumunu, bağlı oldukları ligleri, Avrupa’da katıldıkları organizasyonlardaki durumlarını ve transferlerin en ince ayrıntısını mercek altına alıyor. Raporu UEFA sitesinden indirerek incelemek mümkün.

Türkiye 55 ülke arasında sonuncu

Raporda doğal olarak Türkiye ve Süper Lig de yer alıyor. Ancak rakamlar hiç de iç açıcı değil. Öyle ki Süper Lig kulüplerinin öz sermayesi eksi 682 milyon Euro’da ve Türkiye bu kategoride 55 UEFA ülkesi arasında 55. sıradaki yeriyle en kötüsü.

İlgini Çekebilir
Manchester City'de düşme tehlikesi! Premier Lig'in kararı bekleniyor
Habere Git

Kulüplerin net banka borçları 1 milyar 188 milyon Euro

Kulüplerin net banka borçları ise 1 milyar 188 milyon Euro ile Avrupa’da sahipli kulüplerden oluşan İngiltere, İspanya ve İtalya’dan sonra dördüncü sırada yer alıyor. Süper Lig’deki 15 kulüp ise negatif öz sermayeye sahip.

En yüksek artı öz sermayesi olan ülke İngiltere

Öz sermayesi artı olan ülkelerin başında İngiltere geliyor. 3 milyar 735 milyon Euro öz sermaye artısı olan İngiltere'yi, 1 milyar 643 milyon Euro artı ile Almanya izliyor. Bu iki ülkenin ardında ise sırasıyla İspanya, Fransa ve İtalya var.

Rapor, İspanya ve İtalya’da 3'er, Almanya ve İngiltere’de 4'er, Fransa’da ise 6 kulübün öz sermayesinin negatif olduğunu ortaya koyuyor.

Senin için hazırladığımız haberler