UEFA o kulübü ve o hakemi yaktı! Şike iddiasına tarihi cezalar

09.06.2021 - 19:55 | Son Güncellenme: 09.06.2021 - 20:27

UEFA; şike, dolandırıcılık, rüşvet ve yolsuzluk suçlamaları nedeniyle Letonya'dan Ventspils takımı ve Rus hakem Sergey Lapochkin'e ceza yağdırdı. İşte detaylar…

UEFA o kulübü ve o hakemi yaktı! Şike iddiasına tarihi cezalar

AJANSSPOR-HABER

UEFA, Letonya takımlarından Ventspils’i 7 yıl Avrupa kupalarından men etti.  

Ventspils'e 2028'e kadar Avrupa yasak

Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu tarafından alınan ve UEFA'nın resmi internet sayfasından duyurulan karara göre Ventspils takımı, 2027-2028 sezonu sonuna kadar Avrupa'da uluslararası bir müsabaka oynayamayacak.

Yöneticiye ömür boyu futboldan men

Dolandırıcılık, rüşvet ve yolsuzlukla suçlanan kulübün yetkililerinden Adlan Shishkanov ömür boyu, Nikolajs Djakins ise 4 yıl futboldan men edildi.

Rus hakem Sergey Lapochkin'e 10 yıl 

UEFA’nın cezaları bununla da kalmadı. Avrupa futbolunun patronu, hakkında şike suçlaması bulunan Rus hakem Sergey Lapochkin ile ilgili kararını, 10 yıl futboldan men olarak açıkladı.

Hakemin Ventspils takımıyla görüştüğü ortaya çıktı 

Lapochkin hakkındaki inceleme, 2018 yılında Letonya'da oynanan UEFA Avrupa Ligi ön eleme turundaki Ventspils-Bordeaux maçında, Ventspils Kulübü yetkilileriyle görüşmesi ve bunu rapor etmemesi üzerine başlatılmıştı.

UEFA'dan FIFA'ya dünya çapında ceza çağrısı

Ayrıca UEFA, 2013'ten beri FIFA hakemi olarak görev yapan Lapochkin hakkında verdiği kararın, dünya çapında uygulanması için FIFA'ya çağrıda bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler