Son dakika! UEFA kararını verdi: Şampiyonlar Ligi finalinin yeni adresi

25.02.2022 - 12:48 | Son Güncellenme: 25.02.2022 - 13:55

UEFA, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası Şampiyonlar Ligi finalini St. Petersburg şehrinden alarak Fransa'nın Paris kentine verdi. İşte detaylar...

Son dakika! UEFA kararını verdi: Şampiyonlar Ligi finalinin yeni adresi

St. Petersburg'tan alınıp Paris'e verildi

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı askeri operasyon sorasında bugün olağanüstü toplanan UEFA İcra Kurulu'nun çevrim içi ortamda yapılan toplantısında yaşanan gelişmeler sonrasında 28 Mayıs'ta Rusya'nın Saint Petersburg kentinde oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finalinin yerinin değiştirilmesi kararı alındı. Final St. Peterburg'tan alınarak Paris'e verildi.

Final 14 yıl sonra Stade de France'de oynanacak

UEFA'nın bugün yaptığı toplantıda Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası Şampiyonlar Ligi finali St. Petersburg şehrinden alınarak Paris’e verilmesine karar verildi. Final karşılaşması Stade de France'de oynanacak. Böylece Paris, 2006'dan sonra yeniden büyük finale ev sahipliği yapacak. 14 yıl önceki finalde Barcelona ile Arsenal karşılaşmıştı. 2-1 kazanan Barcelona, o zaman kupayı 2. kez müzesine götürme başarısını göstermişti.

Rusya ve Ukrayna iç saha maçlarını tarafsız sahada oynayacak

UEFA İcra Kurulu'nun bugün yaptığı olağanüstü toplantıda aldığı karara göre; UEFA turnuvalarında mücadele eden Rus ve Ukrayna kulüpleri ile milli takımlarının bir sonraki duyuruya kadar iç saha maçlarını tarafsız sahalarda oynamaları gerektiğine karar verdi.

İlgini Çekebilir
Antalyaspor'un Rus futbolcusundan 'savaşı durdurun" çağrısı
Habere Git

Gelişmelere göre başka kararlar alınabilir

UEFA İcra Komitesi ayrıca, yasal ve fiili durumu geliştikçe yeniden değerlendirmek ve gerektiğinde başka kararlar almak için gerektiğinde düzenli ve sürekli olarak başka olağanüstü toplantılar düzenlemek için beklemede kalmaya karar verdi.

Senin için hazırladığımız haberler