UEFA kararını verdi! Fenerbahçe'ye deplasman yasağı

22.08.2023 - 18:18 | Son Güncellenme: 22.08.2023 - 18:30

Son dakika | UEFA Konferans Ligi'nde NK Maribor deplasmanına giden Fenerbahçe, taraftar olayları nedeniyle UEFA'dan deplasman yasağı aldı. İşte detaylar.

UEFA kararını verdi! Fenerbahçe'ye deplasman yasağı

AJANSSPOR HABER

UEFA Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda temsilcimiz Fenerbahçe, Sloven rakibi NK Maribor ile karşı karşıya geldi. İlk maçı evinde 3-1 kazanan Sarı-Lacivertliler, deplasmanda ise 3-0 galip geldi. Fakat Slovenya'daki maça taraftarlar arasında çıkan olay damga vurdu. Sloven polis Fenerbahçeli taraftarlara müdahale etti. UEFA ise olayların ardından Sarı-Lacivertliler'e yaptırım uyguladı.

UEFA'dan Fenerbahçe'ye deplasman yasağı

Olaylı maçın ardından UEFA, Fenerbahçe'ye deplasman yasağı verdi. Ayrıca Sarı-Lacivertli kulüpten, NK Maribor'un Fenerbahçe taraftarından dolayı uğradığı zararı karşılamak için Slovenler ile iletişeme geçmelerini istedi.

İşte UEFA'nın Fenerbahçe'ye verdiği ceza

  • 30 bin Euro para cezası
  • Bir sonraki UEFA kulüp müsabakasında deplasman taraftarına bilet satışı yasağı
  • Taraftarlarından kaynaklanan zararların giderilmesi için 30 gün içerisinde NK Maribor ile iletişime geçme
İlgini Çekebilir
İlk Ajansspor duyurdu, TFF resmen açıkladı: Maçlar ertelendi
Habere Git

Maribor'a para cezası

UEFA, NK Maribor tarafına ise sadece para cezası vermekle yetindi. Yapılan açıklamada NK Maribor'un 40 bin Euro'luk para cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Ne olmuştu?

Fenerbahçe tribününe yönelen Slovenler, taraftarların pankartını önce kesmek istedi sonra indirmeye çalıştı. Fenerbahçelilerin karşılık vermesiyle ortalık karıştı. Sloven polisi, biber gazı ile Sarı-Lacivertli taraftarlara müdahale etti ve tribün boşaltıldı. Yaşanan olaylar nedeniyle maça yarım saat ara verildi.

Senin için hazırladığımız haberler