UEFA deplasman golü kuralını oylayacak!

26.05.2021 - 20:57 | Son Güncellenme: 26.05.2021 - 21:14

Avrupa futbolun patronu UEFA, 56 yıl sonra deplasman golü kuralını kaldırmaya hazırlanıyor. İşte detaylar...

UEFA deplasman golü kuralını oylayacak!

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Avrupa futbolun patronu UEFA, 56 yıl sonra deplasman golü kuralını kaldırmaya hazırlanıyor. 

Deplasman kuralı kalkıyor

The Times'ta yer alan habere göre; ilk kez 1965 yılında Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde kullanılmaya başlanan deplasman golü kuralının kaldırılacağı iddia edildi. 

UEFA oylamaya sunacak

Haberde, UEFA'nın cuma günü Porto'da bir toplantı yapacağı ve deplasman kuralını kaldırmak için oylamaya sunacağı belirtildi. 

Deplasman golü kuralı nedir?

Futbolda deplasman golü kuralı çift eliminasyon sistemleri üzerinden yapılan maçlar için, eşitliği bozmak adına kullanılan bir yöntemdir. Özellikle deplasman gölü içerisinde eğer her iki maçta da toplam gol sayısı eşit ise o vakit deplasmanda daha çok gol atan takım turnuvayı geçer. Örneğin bir takım rakibini kendi sahasında 2-1 yenmiş olsun. Deplasmanda ise rakibine eğer 3-2 yenilmiş olsa bile turu geçer. Çünkü deplasmanda daha çok gol atmış bir takımdır.

Deplasman golü kuralı nerelerde kullanılır?

Deplasman golü kuralı özellikle uluslararası turnuvalar için kullanılmaktadır. Bunlar içerisinde başta Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Kupası olmak üzere, Dünya Kupası üzerinde de kullanılmaktadır. Aynı zamanda her lig adına eliminasyon sistemlerinde de kullanılır.

Senin için hazırladığımız haberler