UEFA'dan AEK-Zagreb Maçındaki Olaylara Ağır Fatura

20.08.2023 - 18:44 | Son Güncellenme: 20.08.2023 - 19:17

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu'nda oynanan Dinamo Zagreb-AEK maçı öncesi taraftarlar arasında kavga çıkmış ve 29 yaşındaki bir Yunan taraftar hayatını kaybetmişti. UEFA olayların ardından verilen cezayı açıkladı.

UEFA'dan AEK-Zagreb Maçındaki Olaylara Ağır Fatura

AJANSSPOR-HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu'nda Yunan ekibi AEK ve Hırvat temsilcisi Dinamo Zagreb eşleşmiş ilk maç öncesinde Yunanistan'da iki takım destekçileri arasında yaşanan olaylar 29 yaşındaki bir taraftarın ölümü ile sonuçlanmıştı. UEFA taraftarlar arasında çıkan olaylar sonrası verdiği cezayı açıkladı.

UEFA'dan 1 yıl ceza

UEFA, Hırvat taraftarların deplasmanda neden olduğu facia nedeniyle Dinamo Zagreb'e Avrupa müsabakalarında 1 yıl deplasman seyirci yasağı getirildiğini açıkladı.

Dinamo Zagreb-AEK maçı öncesi neler oldu?

8 Ağustos'ta oynanması beklenen eşleşmenin ilk maçı öncesi Atina sokaklarında AEK ve Dinamo Zagred taraftarları büyük bir kavgaya tutuşmuş ve 29 yaşındaki AEK taftarı Mihalis Kaçuris bıçaklanarak hayatını kaybetmişti. Olayların ardından eşleşmenin maçları 15 ve 19 Ağustos tarihlerine ertelenmişti.

İlgini Çekebilir
AEK, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde play-off turuna yükseldi
Habere Git

AEK taraftarı için turladı

15 Ağustos'ta Zagreb'te oynanan ilk maçtan 2-1'lik galibiyetle ayrılan AEK, dün evinde oynadığı maçtan ise eski Beşiktaşlı Domagoj Vida'nın uzatlamalarda attığı golle 2-2 berabere kalarak tur atladı ve play-off etabında Belçika şampiyonu Antwerp'in rakibi oldu.

AEK taraftar olayları ile basketbolda da gündeme geldi

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin çeyrek final aşamasında geçtiğimiz nisan ayında AEK'nın evinde İsrail ekibi Hapoel Jerusalem'i ağırladığı maç tribün olaylarına sahne oldu. Yunan ve İsrailli seyirciler arasında yaşanan gerilim tatları kaçırmıştı. 

İsrailli taraftarlara objeler fırlatıldı

FIBA; AEK'ya salonunda yaşanan tribün olayları, kavga, rakip seyirciye birtakım objelerin fırlatılması nedeniyleönümüzdeki sezon iç saha maçlarını seyircisiz oynama ve 50 bin Euro ceza verdi.

Senin için hazırladığımız haberler