UEFA Başkanı Ceferin örnek gösterdi: "Almanya'ya bakın"

08.05.2020 - 15:09 | Son Güncellenme: 08.05.2020 - 15:16

Bundesliga maçları kaldığı yerden devam edecek. Almanya'nın aldığı bu kararı, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin değerlendirdi. Ceferin, bu kararı örnek olarak gösteriyor. Ancak; UEFA ve Ceferin, liglerin başlaması adına baskı yaptıkları gerekçesiyle eleştirilerin odağında.

UEFA Başkanı Ceferin örnek gösterdi: "Almanya'ya bakın"

Almanya’da ligler 16 Mayıs tarihinde spor faaliyetlerine kaldığı yerden devam edecek. Bu gelişme, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin’i memnun etti. Ceferin, alınan kararı desteklediğini ve bu kararın diğer ülkelere de örnek olduğu kanaatinde. Fakat; Ceferin ve UEFA bu kez ‘baskı’ yaptığı gerekçesiyle eleştiriliyor.

Ceferin karardan memnun

Emrah KARALİNÇ/AJANSSPOR

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nin mutlaka başlaması gerektiğini daha önce dile getiren Ceferin, “Almanya’daki makamların Bundesliga’nın yeniden başlayacağını kabul etmesi ve bu yönde bir karar alması müthiş bir haber” dedi.

Ceferin: “Almanya’nın kararı örnek olacak”

Ceferin, “Bu, koronavirüs döneminde insanları olumlu etkileyebilmek için büyük bir adım. Futbol yetkilileri ve politikacılar arasında yapıcı bir diyalog ve dikkatli bir planlama olduğu görüşüyor. Almanya’nın parlak adımı, futbol hayatı için de örnek olacak” ifadelerini kullandı.

UEFA’nın baskı yaptığı tartışmaları devam ediyor

Ceferin’in bu açıklamasıyla beraber, UEFA’nın Avrupa’daki liglerin başlaması adına büyük bir baskı yaptığı tartışmaları da devam ediyor.

Kemal Ulusu: ”UEFA ciddi bir baskı aracı”

Türkiye Futbol Federasyonu Eski Başkanı Mustafa Kemal Ulusu, geride bıraktığımız günlerde Ajansspor’a verdiği röportajda, ”UEFA ciddi bir baskı aracı. Ben liglerin başlaması adına baskı yaptıklarını çok net biliyorum. Nitekim de bu baskılar sonrasında yeni gelişmeler yaşanıyor” demişti.

Mehmet Atalay: “Sizi Avrupa’ya almayız açıklamaları çok yersizdi”

Öte yandan eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay da, ”UEFA’nın Belçika’nın kararı sonrası verdiği bir tepki söz konusuydu. “Sizi Avrupa’ya almayız” açıklaması çok yersizdi. Fransa, şampiyonu ilan etti. Hadi, PSG’yi Şampiyonlar Ligi’ne almayın görelim. Kurumlar açıklama yaparken çok dikkat etmeli” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler