UEFA Başkanı Ceferin'den Frankfurt Taraftarına Destek Napoli'ye Tepki Geldi

15.03.2023 - 15:27 | Son Güncellenme: 15.03.2023 - 15:38

Napoli tarafından Frankfurt taraftarlarına getirilen stadyuma giriş yasağına UEFA Başkanı Alexander Ceferin’den İtalya'ya sert tepki geldi. Detaylar...

UEFA Başkanı Ceferin'den Frankfurt Taraftarına Destek Napoli'ye Tepki Geldi

Hüseyin ÖZKÖK – AJANSSPOR

İtalyan İçişleri Bakanlığı’nın Şampiyonlar Ligi son 16 turunda bugün oynanacak Napoli-Eintracht Frankfurt maçın için Napoli’ye takımlarını desteklemeye gelmek isteyen Frankfurt taraftarlarına getirdiği stadyuma giriş yasağı Almanya ve İtalya arasında ciddi bir krize yol açarken, siyaset de işin içine dahil oldu. Almanya’da spordan sorumlu İçişleri Bakanı Nancy Faeser yasağı sert şekilde eleştirirken Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Bernd Neuendoft da yasağın kabul edilemez olduğunu söyledi.

Bir sert tepki de UEFA Başkanı Alexander Ceferin’den geldi. Almanya ZDF Televizyonuna bir röportaj veren UEFA Başkanı, tamamen Frankfurt kulübünün yanında olduklarını ve İtalyan makamlarının aldığı kararın kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

Ceferin röportajda birçok konuda sorulara cevap verirken şunları söyledi.

“İtalyan makamlarının Alman seyircilere yasak getirmesi kabul edilemez. Bu durum sürdürülmez bir hal aldı. Buna karşı en kısa sürede bir şeyler yapmamız gerekiyor. Alınan karar kesinlikle doğru bir karar olmamıştır. Bizim bundan sonra böyle bir durumda o şehirde maçın oynanmasına izin vermememiz gerekiyor. Bu nedenle kısa sürede kuralları değiştireceğiz”

İlgini Çekebilir
Eintracht Frankfurt, Napoli’ye taraftar götürmekten vazgeçti
Habere Git

Skandal final için özür dilerim

ZDF Muhabirinin “Paris’teki skandal final nedeniyle sizden kişisel özür bekleyen çok sayıda insan var, özür dilemeyi düşünüyor musunuz” sorusuna Ceferin şu cevabı verdi;

“Öncelikle ilgili herkes bu konuda özür diledi. Eğer isteniyorsa ben de özür diliyorum. UEFA içinde olaylar için üzüntü duymayan tek bir insan yok. Biz o sırada VIP bölümündeydik ve olanları fark edemedik. Maçtan sonra ancak tüm olaylardan haberimiz oldu. Problem şu ki UEFA olarak bizim stadın etrafında yetkimiz yok. Düzenleyici ülke sorumlu. Ancak bizim de hatalarımız oldu ve bundan sonra böyle bir durum yaşanmaması için her türlü önlemi alacağız.”

Infantino ile çok fazla konuşmuyoruz

Muhabirin FIFA Başkanı Gianni Infantino yeniden başkan seçilecek. UEFA’da onun karşısına çıkacak kimse yok mu? Yoksa nasıl olsa seçilir diyerek mi aday çıkmadı” şeklindeki sorusuna Ceferin oldukça manidar bir cevap verirken şu ifadeleri kullandı;

“Gianni Infantino da Avrupalı. Popülist bir söylemle ‘daha iyi bir aday olmalıydı’ demek istemiyorum. Kurallar açık. Eğer aday olmak isteyen biri olursa en az 5 federasyonun imzasını alması gerekiyor. Ondan sonra ortaya çıkılabilir. Ama kimse bu meydan okumayı yapmak istemedi. Infantino ile çok fazla diyalog içinde olmasak da birlikte çalışıyoruz. Fazla da konuşmamız gerekmiyor zaten. Konuştuğumuz bazı konularda karşı karşıya gelmememiz yeterli. Eğer Avrupa’nın çıkarlarını ilgilendiren bir konu yoksa onunla tartışmaya girmiyorum. (UEFA Başkanı FIFA Konseyi’nde doğal üye olarak bulunuyor)

Euro 2024 harika geçecek

Almanya’daki 2024 Avrupa Şampiyonası ile ilgili görüşleri sorulan UEFA Başkanı, “Almanya’da harika bir turnuva bekliyorum. Almanlar organizasyonda çok iyiler. Mobil olmak kolay, seyahat olanakları çok iyi. Alt yapısı da iyi. Bazı statlar mükemmel bazıları ise orta kalitede. Ama sorun yok. Düzenlemeleri sürdürülebilir olacak şekilde yapacağız. Sanırım harika bir zaman geçireceğiz. Almanya Milli Takımı’nın üzerinde ise büyük bir baskı var. Çünkü onlar hep kazanmak istiyor ve beklentiler çok yüksek. Mesela biz Slovenler üzerinde böyle bir baskı yok. Biz sadece turnuvaya katılsak bile mutlu oluruz. Almanya çok iyi oyunculara sahip. Dünya Kupası’nda biraz şanssızlardı. Ama evlerindeki turnuvada iyi bir Almanya bekliyorum.”

Senin için hazırladığımız haberler