UEFA Avrupa Ligi'nde VAR devreye giriyor

25.09.2019 - 01:03 | Son Güncellenme: 25.09.2019 - 01:03

UEFA, bu sezon Avrupa Ligi'nde eleme turlarından itibaren Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin kullanılacağını ilan etti.

Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da toplanan UEFA İcra Kurulu, bu sezon Avrupa Ligi'nde eleme turlarından itibaren VAR sisteminin kullanılmasını kararlaştırdı.

UEFA Konferans Ligi, UEFA'nın Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nden sonra kulüpler için düzenlediği 3. turnuvası olacak. Konferas Ligi'nde daha fazla ülke takımının Avrupa futbolunda yer almasının amaçlandığı kaydedildi.

Alman Bild gazetesi geçtiğimiz günlerde organizasyonu ve organizasyon yapısını sayfalarına taşımış, Konferans Ligi'nin 3 sezon devam edeceğini açıklamıştı.

Habere göre, Konferans Ligi'nin formatı Şampiyonlar ligi'ne benzer bir şekilde 32 takım, 8 grup ve 4'erli takımlara ayrılarak oluşturulacak. Yeni uygulamaya göre, şampiyon takım bir sonraki sezon UEFA Avrupa Ligi'ne direkt katılım hakkı kazanacak.

Grubu 2. bitiren takımlar ise UEFA Avrupa Ligi'nde 3. olan takımlarla play-off müsabakası oynayacak ve kazanan takım UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek.

Senin için hazırladığımız haberler