Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş Can Uzun'u transfer etmek istiyor

12.10.2023 - 09:48 | Son Güncellenme: 12.10.2023 - 09:56

Almanya Bundesliga 2 ekipleriden Nürnberg forması giyen Can Uzun, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş transfer etmek isterken Benfica ve Everton'da gündemine aldı.

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş Can Uzun'u transfer etmek istiyor

AJANSSPOR HABER

Alman ekibi Nürnberg formas giyen 17 yaşındaki Can Uzun, devlerin dikkatini çekmeye devam ediyor. Gösterdiği performansıyla Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın dikkatini çeken genç oyuncu Everton ile Benfica'nın da dikkatini çekti.

Üç Büyükler istiyor

Akşam'da yer alan habere göre, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ise Uzun'u yakından izliyor. Üç kulüp de gurbetçi oyuncu için geçtiğimiz yaz transfer döneminde Almanya ekibi ile masaya oturmuştu. Fakat hem Can Uzun hem de kulübü, teşekkür ederek gelen teklifleri geri çevirmişti. Süper Lig'in devleri, Uzun için ocak ayında yeniden hamleler yapacak. Gelecek vadeden oyuncu için şartlar zorlanacak.

10 maçta 9 gole katkı sağladı

17 yaşındaki Can Uzun bu sezon çıktığı 10 karşılaşmada 7 gol atarken 2 asist yapma başarısı elde etti. Genç oyuncu gösterdiği performans ile sadece Türk devlerinin değil Avrupa devlerinin de dikkatlerini üstüne çekmeyi başardı.

Geçen sezon 20 gole katkı sağladı

Geçtiğimiz sezon Gençlik Ligi'nde 15 maçta 15 gol, 5 asist ile parlayan Can Uzun, bu sezon Nürnberg ile Bundesliga 2'de forma giymeye başladı. 

Nürnberg bırakmak istemiyor

 Uzun, geçtiğimiz sezon A Takım ile ligde 3 mücadelede sahaya çıkmıştı. Nürnberg Yönetimi, oyuncusunu göndermek istemiyor. Henüz 17 yaşında olan Uzun'u en az 2 sezon daha kadroda tutarak daha yüksek bonservis bedeli ile satmayı planlıyor. 

Everton hamle yapıyor

İngiliz devinin de radarında. Everton, Can Uzun için Nürnberg'le temas kurdu. Oyuncu hakkında bilgi alan Ada ekibi de ocak ayında hamle yapacağı iddia edildi. İngiliz ekibinin devre arasında transferi tamamlamak istediği de iddia edildi.

Benfica yatırım olarak görüyor

Portekiz ekibi Benfica'nın genç oyuncuyu transfer etmek istediği iddia edildi. Benfica, bonservis olarak makul bir rakam belirleyerek Can Uzun'u kadrosuna katmak istiyor. Genç oyuncuyu satın aldıktan sonra ise yüksek bedelle satacağını da düşündüğü ifade edildi.

Senin için hazırladığımız haberler