Resmi transfer açıklaması geldi! Can Uzun'un yeni adresi...

10.03.2024 - 11:46 | Son Güncellenme: 10.03.2024 - 14:41

A Milli Takım tercihini Türkiye'den yana kullananan Nürnberg'in 18 yaşındaki Türk futbolcusu Can Uzun hakkında resmi transfer açıklaması geldi. Detaylar haberimizde...

Resmi transfer açıklaması geldi! Can Uzun'un yeni adresi...

AJANSSPOR - HABER

Almanya spor basınında gündemden düşmeyen 18 yaşındaki Türk futbolcu Can Uzun hakkında flaş gelişmeler yaşanıyor.

Geleceğiyle ilgili açıklama geldi

Bundesliga 2'de Nürnberg formasıyla gösteridiği performanla gündemden düşmeyen Can Uzun'un geleceğiyle ilgili kulübünden önemli bir açıklama geldi.

Sportif direktör ayrılığı açıkladı

Nürnberg’in Sportif Direktörü Dieter Hecking 2027'ye kadar sözleşmesi bulunan 18 yaşındaki futbolcusu hakkında yaptığı açıklamada, Can Uzun yoluna yazın devam edecek. Ama kesin Nürnberg’de degil.” ifadelerini kullandı.

"Bundesliga dışında Avrupa'dan da teklifler var"

Milli futbolcu Can Uzun ise geleceğiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bundesliga dışında Avrupa’dan da teklifler var. Menajerim ve ailem ile görüşeceğim ve kariyerim için en doğru kararı vereceğim.” şeklinde konuştu.

16 gole ulaştı

Bu sezon Alman ekibiyle 24 maça çıkan 18 yaşındaki yıldız oyuncu 16 gol ve 3 asistlik müthiş performans sergiledi.

Can attı, Nürnberg kazandı

Almanya Bundesliga 2'nin 25. haftasında Nürnberg deplasmanda Magdeburg'a konuk oldu. MDCC Arena'da oynanan mücadeleyi konuk ekip Nürnberg 1-0 kazanırken galibiyet golünü 80. dakikada Can Uzun kaydetti.

Türkiye'yi seçti

Can Uzun, geçtiğimiz günlerde Almanya'nın da kendilerini seçmesi için yoğun uğraşına rağmen A Milli Takım tercihini Türkiye'den yana kullanmıştı.

Genç futbolcu, "Kalbimin sesini dinledim. Böyle bir karar, kulüp değiştirmek gibi bir kariyer kararı değil, gönül kararıdır. Milli takımı hissetmeniz gerekiyor ve burada kalbim ve içgüdülerim Türkiye'nin benim için doğru seçim olduğunu söyledi." ifadelerini kullanmıştı.  

Piyasa değeri 8 milyon Euro

1.86 m boyundaki sağ ayaklı futbolcu, santrforun yanı sıra on numara pozisyonunda forma giyebiliyor. Nürnberg ile 30 Haziran 2027'e kadar sözleşmesi bulunan Can Uzun'un güncel piyasa değeri ise 8 milyon Euro. 

Senin için hazırladığımız haberler