"Türkiye'ye gelemeyiz" dediler, maç iptal edildi!

14.05.2021 - 15:29 | Son Güncellenme: 14.05.2021 - 15:47

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, ay-yıldızlıların iptal edilen maçını açıkladı. Koronavirüs sebebiyle hangi maç ertelendi? İşte yanıtı ve detaylar...

"Türkiye'ye gelemeyiz" dediler, maç iptal edildi!

AJANSSPOR-HABER 

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2020 öncesinde hazırlık kampı ve turnuvası yapacak. Ay-yıldızlılar, 18 Mayıs Salı akşamı Antalya Regnum Carya Otel'de kampa başlayacak. Şenol Güneş, Kuzey İrlanda ile oynanması planlanan maçın iptal olduğunu açıkladı. Detaylar haberde...

Kuzey İrlanda maçı iptal edildi

Şenol Güneş, milli takımın kadrosunu açıklarken, Kuzey İrlanda maçının da iptal edildiğini ifade etti. 31 Mayıs'ta oynanması planlanan Kuzey İrlanda maçının iptal edilme nedeni de belli oldu.

Pandemiyi gerekçe gösterdiler

İngiltere hükümetinin Türkiye'yi COVID-19 seyahat destinasyonlarında kırmızı listeye koyma kararının ardından Şampiyonlar Ligi finalinde mücadele edecek Chelsea ve Manchester City kulüpleri maçı İstanbul'da değil Portekiz'de oynayacak. İngiltere'nin bu hamlesinden sonra Kuzey İrlanda da benzer bir hamle yaptı. 

Kuzey İrlanda, pandemi süreci sebebiyle Türkiye'ye gelmek istemediğini bildirdi. Dolayısıyla bu maç ertelendi. Şenol Güneş, Kuzey İrlanda yerine başka bir arayış olduğunu dile getirdi. 

Milli Takım maç planı

Antalya'da iki hazırlık maçı planlayan A Millîler, 27 Mayıs Perşembe günü Alanya Bahçeşehir Okulları Stadı'nda Azerbaycan ile özel maç oynayacak. Millî Takım'ımızın ikinci maçtaki rakibi daha sonra belli olacak.

A Millî Takım kafilesi, 2 Haziran Çarşamba tarihinde Antalya'dan Almanya'nın Paderborn kentine hareket edecek. Ay Yıldızlılar çalışmalarını 10 Haziran'a kadar Almanya'nın Harsewinkel kentindeki Klosterpforte Oteli'nde sürdürecek. Millî Takım, bu kampta 3 Haziran Perşembe günü Paderborn'da Moldova ile son hazırlık karşılaşmasını oynayacak.

A Millî Takım, 10 Haziran Perşembe günü Almanya'dan Roma'ya geçerek Lifestyle Hotel'de kampa girecek. EURO 2020'nin açılış maçını ev sahiplerinden İtalya ile 11 Haziran Cuma akşamı Roma Olimpiyat Stadı'nda oynayacak olan A Millî Takım, 12 Haziran Cumartesi günü de Azerbaycan'a giderek, Fairmont Bakü'de kampa girecek.

Türkiye, A Grubu'ndaki diğer maçını 16 Haziran Çarşamba Galler'le, son karşılaşmasını da 20 Haziran Pazar günü İsviçre ile yapacak. Her iki müsabaka da Bakü Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

Senin için hazırladığımız haberler