Türkiye'nin Maradona'sı Sergen Yalçın'dır

30.11.2020 - 12:33 | Son Güncellenme: 30.11.2020 - 12:43

Ünlü spor spikeri Ercan Taner, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden, futbol tarihinin ve dünyanın gelmiş geçmiş en büyük efsanelerinden Diego Armando Maradona ile yaşadığı bir anısını anlattı. Taner, Arjantinli efsanenin Mustafa Kemal Atatürk'ü okuduğunu ve bildiğini söyledi. Taner ayrıca, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük 5 futbolcusunu da sıraladı ve Türkiye'nin de Maradona'sının da Sergen Yalçın olduğunu söyledi. Detaylar haberimizde...

Türkiye'nin Maradona'sı Sergen Yalçın'dır

AJANSSPOR-HABER

Ünlü spor spikeri Ercan Taner, 60 yaşında aramızdan ayrılan dünyanın gelmiş geçmiş en büyük futbol efsanelerinden Diego Armando Maradona'yı yorumladı.

Radyospor'da Ajansspor Genel Yayın Yönetmeni Kenan Başaran ve Ajansspor Haber Müdürü Cüneyt Muharremoğlu'nun sunduğu Soyunma Odası programına konuk oldu.

"Yeni neslin Arjantinli devrimci Che'nin hayatını okuması lazım"

Taner, "Yeni neslin Arjantinli devrimci Che'nin hayatını okuması lazım. Che'den sonra Arjantin'in çıkardığı en büyük isimdi Maradona. Fakirlere yardım eden, zor durumda olanların hep yanında olan biriydi. İtalya'da Napoli için oynarken bir çocuk maalesef bir hastalığa yakalanıyor. Tedavi için para lazım. Maradona, FIFA'ya başvurup 'Bu çocuk için maç yapmak istiyorum' diyor. Ama izin verilmiyor. Bunun üzerine Maradona, tek başına 5 bin kişinin önünde bu maçı oynuyor ve o çocuğun tedavisi için gerekli parayı topluyor. Böyle bir insandı işte" dedi.

'Maçı sordum Atatürk'ü anlattı'

Maradona'nın birkaç maçını anlattığını belirten Ercan Taner, "1990 Dünya Kupası finalinde radyoda görevliydim. Galatasaray-Sevilla maçında gördüğümde, muazzam bir futbolcuyla karşılaştığımı anladım. Büyük havaya giren biri değildi. Herkesin elni sıkan, 'Nasılsın' diyen bir insandı. Çok mütevazıydı. Bordeaux-Napoli maçı vardı benim anlattığım. Maçtan sonrdan sonra 'Türkiye'yi biliyor musun' diye sordum. O da 'Şunu biliyorum: Kemal Atatürk' Sizin yeriniz ayrı' dedi. Atatürk'ü okuduğunu biliyordum Maradona'nın. 'Peki maç' diye sorunca da 'Maç kötüydü. Boşver maçı. İyi ki bu soruyu sordun. Çok güzel. Türkiye'yi şöyle biliyorum: Bir yerden bir yere gelip büyük hamle yapan bir ülke" dedi.

En büyük 5 futbolcu kim?

Ercan Taner, gelmiş geçmiş en büyük 5 futbolcusunu da şöyle sıraladı:

 

  • Maradona
  • Johan Cruyff
  • Lionel Messi
  • Ronaldo (Brezilyalı)
  • George Best

Tanrı'nın Eli İngilizlere mesajdı

Maradona ve Messi kıyasına değinen Taner, "Maradona haksızlıklara karşı çıkan biriydi. Messi'de bunu hâlâ göremiyoruz. Omzunda Che, bacağında Fedel Castro dövmesi var. Fakirleri, ezilenleri ve yardıma muhtaç olanları seven biriydi. O yüzden yeri çok ayrıdır. Maradona bir ikondu dünya için" dedi.

"Bu gol için politik okuma yapacağım"

Taner, Maradona'nın 1986 Dünya Kupası'nda çeyrek finalde İngiltere'ye eliyle attığı ve 'Tanrı'nın Eli' direk savunduğu golü ise politik olarak okuduğunu söyledi: "Bu gol için politik okuma yapacağım. Falkland Savaşı'nı İngilizler kazandı. Çok güçlüydüler. O zamanki Başbakan Margret Teacher, böylece elini daha da güçlendirdi. 'Tanrı'nın Eli' bir mesajdı. Bugün olsa, 'Yapma, ne yapıyorsun Maradona' dersin. Ama o gün için çok iyi bir mesajdı. O gol Britanya İmparatorluğu'na bir mesajdı. Bir haksızlık değildi."

"Maradona'nın Türkiye şubesidir"

Peki Türkiye'nin Maradona'sı var mı? Varsa kim? Ercan Taner bu konuda da çok net konuştu: "Türkiye'nin Maradona'sı var: Sergen Yalçın. Oyunu, düşünceleri, saha dışında yaptığı açıklamalarla kesinlikle Türkiye'nin Maradona'sı Sergen Yalçındır. Açık açık konuşur. Kimseden korkmaz. İsyankâr, açık açık insanları eleştiren biridir Sergen Yalçın. Özel yaşamıyla da Maradona'ya çok yakın. Bence aynı. Maradona'nın Türkiye şubesi'dir."

Senin için hazırladığımız haberler