Türkiye’den Montpellier Hurricanes’e

01.01.2020 - 17:39 | Son Güncellenme: 01.01.2020 - 17:39

Fransa Amerikan Futbolu 1. Ligi’nin 2020 sezonunda şampiyonluk hedefleyen Montpellier Hurricanes, 2 Türk oyuncuyu kadrosuna kattı.

Hurricanes, Yeditepe Eagles’tan wide receiver ve dış linebacker Zeki Michael Keskin ile hücum hattı ve savunma hattında oynayan Emir Nurlu’yu transfer etti.

“Türkiye'yi ve Yeditepe'yi temsil etmek gurur verici"

Hem Emir Nurlu hem de Zeki Michael Keskin, Montpellier’de Türkiye’yi ve Yeditepe Eagles’ı temsil edecek olmanın gururunu yaşıyor.

“Orada gururla ülkemizi ve Yeditepe’yi temsil etmekle kalmayıp, bu sporu farklı ülkelerde profesyonel olarak oynama hayalleri kuran birçok yetenekli sporcuyu temsil ediyoruz.” diyen Zeki Michael Keskin, “Bu spora başladığımdan bu yana, ülkemizde potansiyeli çok yüksek sporcular ile yan yana oynama fırsatı buldum. Bu spor, bana aynı zamanda da çok güzel dostluklar ve tanışıklıklar verdi. Bana bu güne kadar dostluk ve sporculuk anlamında yön vermiş birçok insana da minnettarım. Onların arkamızda olduğunu bilmek bizim için büyük bir güç.” değerlendirmelerde bulundu.

Fransa’da Türkiye'yi ve Yeditepe Eagles'ı temsil etmenin gurur verici olduğunu söyleyen Emir Nurlu ise, “Bunları düşünmek, bu şansı elimizden geldiğince değerlendirip, örnek sporcular ve bireyler olarak milletimizi, kültürümüzü ve takımımızı en iyi şekilde temsil etmemiz için bizi motive ediyor. Eğer orada başarılı olursak, Türkiye’de bizim gibi daha birçok pro lig oyuncusu için farklı liglere import olarak gitmesi, keşfedilmesi için bir avantaj olacağını düşünüyorum. Başarılı olacağımıza da inanıyorum. Bu spora yeni başlayacak kardeşlerimizin de bu durumdan ilham alıp daha çok çalışmaya teşvik olması da cabası…” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler