Türkiye'de sokağa çıkma yasağı var mı? Dünya'da hangi ülkelerde yasak var

23.03.2020 - 00:22 | Son Güncellenme: 23.03.2020 - 00:41

Koranavirüsü artmaya başladıktan sonra dünya önlemlerini almaya başladı. Sokağa çıkma yasağı ilan eden ülkeler ve şehirler neresi, Hangi şartlarda sokağa çıkma yasağı verildi, Türkiye'de sokağa çıkma yasağı var mı, şartları neler... Bu ve daha fazlası için detaylar haberimizde

Türkiye'de sokağa çıkma yasağı var mı? Dünya'da hangi ülkelerde yasak var

Koronavirüs tehtidi dünyayı risk altına almaya devam ediyor. Koronavirüsün etkisini, vaka sayısını ve ölüm sayısını azaltmak için birçok ülke sokağa çıkma yasağı ilan etti. İşte sokağa çıkma yasağı olan yerler:

TÜRKİYE

 

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile gönderilen genelge ile 65 yaş ve üstü ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sokağa çıkmaları İl İdaresi Kanunun 11. Maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27. Maddesi kapsamında sınırlandırıldı. Genelge uyarınca ihtiyaç olması halinde özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların mağdur olmaması; temel ihtiyaçlarını karşılamak için vali/kaymakamların başkanlığında 65 yaş üstü Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturulacak. Vatandaşlar ihtiyaçlarını 112, 155, 156 numaraları üzerinden bildirebilecek

 

 

YUNANİSTAN

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 23 Mart'tan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.
Yunan Başbakan, yaptığı açıklamada korona virüs salgınının yayılmasını önlemek kapsamında bu kararın alındığını açıklarken, Pazartesi sabah saat 6'dan itibaren sokağa çıkma yasağının başlayacağını duyurdu.

 

KKTC

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay tarafından yapılan açıklama ile bu gece ( 22 Mart) 00:00'dan itibaren KKTC genelinde kısmi sokağa çıkma yasağının yürürlüğe gireceği açıklandı.

KUVEYT

Kuveyt makamları korona virüs önlemleri kapsamında kısmi sokağa çıkma yasağı ilan ederken, resmi kurumlara verdiği tatili iki hafta daha uzatma kararı aldı. Kuveyt yerel saati ile 17.00 ile 04.00 arasında alınan kısmi sokağa çıkma yasağı yürürlüğe girmesinin ardından ülkede hayat durma noktasına geldi. Polis ekipleri sokaklarda devriye atarak, yasağın uygulanmasına destek veriyor.

BATI ŞERİA

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, korona virüs salgını nedeniyle işgal altındaki Batı Şeria'da bu akşam (22 Mart) yerel saatle 22.00'da başlayacak sokağa çıkma yasağı ilan etti.

MÜNİH

Almanya'nın Münih kentinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından şehirde sokağa kimse çıkmamaya başladı. 22 Mart başlangıç tarihi

ÜRDÜN

Çin'de ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan ölümcül korona virüsü nedeniyle ülkeler tedbirlerini arttırıyor. Ürdün'de korona virüsün yayılımının engellenmesi amacıyla ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Hükümet Sözcüsü Amjad Al Adailah, kararın Cumartesi günü yerel saatle 07.00'de yürürlüğe gireceğini açıkladı. Ülke genelinde tüm iş yerlerinin de yarından itibaren kapatılacağı aktarıldı. 

ALMANYA- BAVYERA

 Almanya'nın Bavyera eyaletinde bu gece (22 Mart - 00.00) saatlerinden itibaren geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

Bavyera, sokağa çıkma yasağı ilan eden ilk eyalet oldu.

İSRAİL

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, korona virüs nedeniyle bugün itibarıyla (23 Mart)  7 gün boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

TUNUS

Sokağa çıkma yasağının bugün yürürlüğe gireceği ve saat 18.00'den sabah 08.00'e kadar geçerli olacağı belirtildi. Tunus Devlet Başkanı Said, resmi devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, 15 gün içerisinde normal hayata dönüleceğini söyledi. (22 Mart Başlangıç tarihi)

Senin için hazırladığımız haberler