Farioli Türkiye’de kovuldu Fransa’da kral oldu!

06.11.2023 - 11:34 | Son Güncellenme: 06.11.2023 - 11:42

Fransa Ligue 1 karşılaşmasında Francesco Farioli yönetimindeki Nice, sahasında ağırladığı Rennes'i 2-0 mağlup etti ve liderlik koltuğuna oturdu. İşte detaylar

Farioli Türkiye’de kovuldu Fransa’da kral oldu!

AJANSSPOR - HABER

Fransa Ligue 1'de Francesco Farioli rüzgarı esiyor. Süper Lig'den yakından tanıdığımız İtalyan teknik adamın direktörlüğünü yaptığı Nice, ligde namağlup liderliğini sürdürüyor. 

Nice, Paris Saint-Germain'den liderliği geri aldı

Ülkemizde Karagümrük ve Alanyaspor takımlarını çalıştıran Francesco Farioli, sezon başında Nice’in başına geçti ve Bertuğ Yıldırım’lı Rennes’i Jeremie Boga’nın ve Mandanda’nın kendi kalesine attığı golle 2-0 mağlup edip, liderliği Paris Saint-Germain’den aldı. Nice, bu sezon çıktığı 11 maçta da mağlup olmadı ve yenilmezlik serilerini devam ettirdiler.

Farioli’nin öğrencileri Fransa’da doludizgin

Nice’in 34 yaşındaki çalıştırıcısı Francesco Farioli’nin takımı Nice, bu sezon 7 galibiyet ve 4 beraberlikle Fransa Ligue 1’de ilk sırada. Nice, ligde yedikleri 4 golle en az gol yiyen takım konumunda.

İlgini Çekebilir
Cimbom'da sol bek operasyonu! PSG'nin yıldızı Galatasaray'a!
Habere Git

PSG’ye ilk kez mağlubiyet yaşattılar

Ligin 5’inci haftasında Paris Saint-Germain’e konuk olan Nice, rakibini deplasmanda 3-2 mağlup etti ve bu sezon Paris Saint-Germain ligdeki ilk mağlubiyetini almış oldu.

Boga attı 3 puan geldi

İlk yarının sonlarında Moffi’nin ortası savunmadan sekti ve arka direkte boş kalan Jeremie Boga, topu düzeltti ve ayak içi vuruşla topu ağlarla buluşturmayı başardı. Boga, Nice formasıyla 2’nci golünü kaydetmiş oldu. Nice sezon başında Jeremie Boga için Atalanta’ya 18 milyon euro ödemişti. 

Eski Başakşehirli, takımını 10 kişi bıraktı

Ülkemizde Malatyaspor ve Başakşehir formalarını da giyen Youssouf Ndayishimiye, 75’inci dakikada önce sarı kart gördü daha sonra VAR incelemesi sonrasında maçın hakemi Clement Turpin, sarı kartı iptal etti ve Ndayishimiye’ye direkt kırmızı kart çıkardı. Rennes kulübünde de Omari, %100’lük gol şansını engellediği için direkt kırmızı kart gördü.

Bertuğ 12 dakika süre aldı

Sezon başında Hatayspor’dan Rennes’e 5.4 milyon euroluk bonservis bedeliyle transfer olan Bertuğ Yıldırım, Nice karşısında yedek kulübesinde başlayan milli oyuncu, maçın 78’inci dakikasında Le Fee’nin yerine oyuna dahil oldu. Genç santrfor, bu sezon Fransız ekibiyle çıktığı 8 maçta 1 kez gol sevinci yaşadı.

Süper Lig'de görevden alınmıştı

Süper Lig'de Fatih Karagümrük ve Alanyaspor gibi takımları çalıştıran İtalyan teknik adam, şubat ayında alınan ani bir kararla Akdeniz ekibindeki görevinden ayrılmıştı.

Farioli'nin ardından Alanyaspor'da göreve Ersun Yanal gelmiş ama tecrübeli teknik adamın da Akdeniz temsilcisindeki kariyeri uzun sürmemişti.

Senin için hazırladığımız haberler